Ισπανία

Επέστρεψε από την «κόλαση» στην… Primera!

Με γκολ στο... 100ό λεπτό –που προήλθε από προσπάθεια του Ραούλ Μπράβο, η Κόρδοβα πήρε ισοπαλία 1-1 στην έδρας της Λας Πάλμας και ανέβηκε μετά από 42 χρόνια στην Primera Division.

Ένας εφιάλτης που κράτησε 42 ολόκληρα χρόνια τελείωσε και μάλιστα με επεισοδιακό τρόπο για την Κόρδοβα.

Μετά από 42 χρόνια η Κόρδοβα επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος και για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ένα ματς στο οποίο «έσπασαν» καρδιές.

Στα play off ανόδου συγκρούστηκε η Λας Πάλμας με την Κόρδοβα, με το πρώτο ματς να τελειώνει 0-0. Έχοντας αυτό την… προίκα η Λας Πάλμας και με τον Απόνιο να ανοίγει το σκορ μέσα στην έδρα της, έφτασε μια ανάσα από το όνειρο. Μάλιστα, οι οπαδοί της μπήκαν μέσα στο γήπεδο προκειμένου να πανηγυρίσουν στο τέλος, με συνέπεια ο διαιτητής της αναμέτρησης να κρατήσει δέκα λεπτά καθυστερήσεις.

Σε σχεδόν νεκρό χρόνο, ο Ραούλ Μπράβο –γνωστός από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό- κατάφερε να βρει τον Ούλι Ντάβιλα, ο οποίος σκόραρε, διαμόρφωσε το τελικό 1-1 κι έστειλε την Κόρδοβα στην Primera Division και τους φίλους της Λας Πάλμας στο… νοσοκομείο!

Οι οπαδοί της Λας Πάλμας πιστεύοντας πως το ματς είχε τελειώσει μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο στο 90’+1’, αναγκάζοντας τον διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι, το οποίο όταν και συνεχίστηκε, επιφύλαξε τρομερό φινάλε και την απόλυτη ανατροπή συναισθημάτων.

Συγκλονιστικές ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της Λας Πάλμας, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρες, ο οποίος παρά την πίκρα του, παρέμεινε πραγματικός κύριος και τόνισε σχετικά με την εισβολή των οπαδών της ομάδας του στο γήπεδο: «Κάποιοι, ευτυχώς μια μειοψηφία, δεν σέβονται τους κανόνες. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανεβούμε και θα πρέπει να ξεκινήσουμε του χρόνου από την αρχή»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x