Επικαιρότητα

Επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Γύρισε στο κόμμα της … καρδιάς του! Σχεδόν δύο χρόνια μετά την απόφασή του να τον διαγράψει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος καλωσόρισε την Παρασκευή τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Με έγγραφο που απέστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο προεδρείο της Βουλής, την Παρασκευή, γνωστοποιείται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, αποτελεί και πάλι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Σε πρόσφατη δήλωσή του ο νυν υπουργός Παιδείας είχε αποδώσει την διαγραφή του, τον Δεκέμβριο του ’12, στις πολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή.

Ο κ. Λοβέρδος είχε διαγραφεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 2 Δεκεμβρίου του 2012. Αποχωρώντας είχε κατηγορήσει την πολιτική ηγεσία του Κινήματος για δημοκρατικό έλλειμμα στην εσωτερική λειτουργία.

Τις επόμενες ημέρες της διαγραφής του είχε ανακοινώσει τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα υπό την επωνυμία «Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας» (ΡΙΚΣΥ).

Την Άνοιξη του 2013, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε προχωρήσει στην ίδρυση της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα».
Κατά τις τελευταίες Ευρωεκλογές (Μάιος 2014), συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ στο σχήμα «Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη».
Από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα, ο κ. Λοβέρδος διατήρησε την κοινοβουλευτική του ιδιότητα, ευρισκόμενος στην πτέρυγα των ανεξάρτητων βουλευτών.

Οι επιστροφές πρώην στελεχών στους κόλπους και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ αναμένεται το προσεχές διάστημα να ενταθούν, ενόψει της προεδρικής εκλογής την Άνοιξη του 2015.

Απαιτούνται, όμως, 180 ψήφοι βουλευτών, διαφορετικά η παρούσα Βουλή υποχρεούται να διαλυθεί και να παραχωρήσει τη θέση της σε νέα που θα προκύψει μετά από πρόωρες εκλογές.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x