Κώστας Μιαούλης

Επίδειξη δύναμης από το «σύστημα» στο Περιστέρι

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τα όσα έγιναν στο Περιστέρι, με τους Δελφάκη και Κούρεντα να δίνουν το δικό τους ρεσιτάλ σε μία από τις... top συστημικές διαιτησίες ever.

Είμαι από εκείνους που απέφευγε να...ενθουσιαστεί με τις βροντερές ατάκες περί σταθμαρχών, περί κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου από νωρίς στη φετινή περίοδο. Ακόμα και αν αύριο το πρωί εξαφανιστούν ο Δελφάκης και ο Κούρεντας από τους πίνακες διαιτησίας, είναι τόσα πολλά τα πουλέν του συστήματος, που δύο-τρεις εμφανίσεις τους ακόμα στα κατάλληλα ματς θα διαμορφώσουν οριστικά και τελεσίδικα την κατάσταση υπέρ της μίας πλευράς. Επίσης πρέπει να είναι κάποιος εξαιρετικά αφελής ή αδαής που να πιστεύει πως ακόμα και η μεγαλύτερη κάθαρση να γίνει, δεν θ’ απομείνουν μερικά κατάλοιπα του «συστήματος» για ορισμένες εβδομάδες ακόμα που αν βρεθούν στο κατάλληλο παιχνίδι τη σωστή στιγμή, δεν θα τινάξουν τα πάντα στον αέρα.

Άλλωστε αυτή η διαιτησία ήρθε κάποιες ώρες μετά τη σύσταση της επιτροπής Εξομάλυνσης. Ακόμα και αν υποθέσουμε λοιπόν πως ο Δελφάκης γνωρίζει πως δεν θα ξανασφυρίξει εμένα που έμοιαζε με κάποιον που μέχρι τέλους δεν καταλαβαίνει τίποτα. Σα να σ' έχουν στημένο στο εκτελεστικό απόσπασμα κι εσύ να τους βρίζεις. Κι όλα αυτά σε μια αγωνιστική που μπορεί και να διαμορφωθούν ισορροπίες μη αναστρέψιμες για το πρωτάθλημα.

Δεν θα καθίσω καν να μπω σε ανάλυση των φάσεων. Το θεωρώ κοροϊδία απέναντι σε εκείνους που κάνουν τον κόπο να διαβάσουν αυτό το κείμενο. Από την άλλη και όσοι έχουν την αντίθετη άποψη από εμένα δεν πρόκειται ποτέ ν’ αναγνωρίσουν τίποτε και θα θεωρήσουν πως αυτά γράφονται γιατί δουλεύουμε στο συγκεκριμένο μέσο κ.ο.κ. Ακόμα και αν πάμε στα λιγότερο σημαντικά σφυρίγματα όπως είναι οι κάρτες και τα λοιπά, ο τρόπος που σφυρίζει ο Δελφάκης είναι μονόπλευρος. Δεν απομένει λοιπόν καμία αμφιβολία για το ποιά ήταν η ιδέα του διαιτητή για το παιχνίδι.

Από εκεί και μετά το να καθίσω και ν’ αναλύσω ένα παιχνίδι του οποίου το αποτέλεσμα έχει αλλοιωθεί είναι περιττό. Αυτό που απομένει ν’ αναρωτιούνται οι παράγοντες των υπολοίπων ομάδων είναι το πώς είναι δυνατόν να δέχτηκαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με μία κατάσταση ερμαφρόδιτη, αλλά που σαφώς φέρνει ξανά το σύστημα να έχει το πάνω «χέρι». Πώς είναι δυνατόν να μην καταλάβαν τι θα γινόταν από την αρχή και ειδικά μετά την 3η αγωνιστική, ήταν ξεκάθαρο πως θα μπορούσαν να προκύψουν. Πώς είναι δυνατόν να απεμπόλησαν την ευκαιρία να κάνουν τις εκλογές εγκαίρως, αν ήξεραν πως έχουν την πλειοψηφία; Μήπως τελικά δεν την είχαν και ήθελαν έξτρα χρόνο για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους; Μήπως τώρα είναι απολύτως σίγουροι πως θα έρθει πραγματικά η περιβόητη...εξομάλυνση επί της ουσίας;

Οι Σύμμαχοι έπρεπε να θέσουν βέτο πως δεν θα κατέβαιναν στο πρωτάθλημα με τις παρούσες ή με ενδιάμεσες συνθήκες. Ψήθηκαν και τώρα κινδυνεύουν να αποχαιρετίσουν ξανά νωρίς τον τίτλο. Απλά γιατί με τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή στο +7 και με δεδομένο πως ένα Χ ή ένας άσος στην Τούμπα, θα κάνει ακόμα πιο απλά τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, απομένει το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής, όπου οι «ερυθρόλευκοι» με εντός έδρας νίκη, παίρνουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Και με επίσης δεδομένο πως οι τρεις αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα αγωνιστικά που δεν είναι μικρά, ούτε λίγα.

Η παραμονή του Παυσανία Παπανικολάου στην ΕΠΟ αποτελεί ένα ακόμα σημάδι που πρέπει ν’ ανησυχεί τους τρεις. Άλλη μία τέτοια διαιτησία και νομίζω πως ο Σταύρος Κοντονής δεν θα έχει καμία άλλη επιλογή πλην της διακοπής.

ΥΓ: Πειράζει που φοβάμαι ως ΑΕΚτζής τον Σιδηρόπουλο στο αυριανό ματς;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x