Επικαιρότητα

Επίδοξος αεροπειρατής ετών 82

Έκπληξη αλλά και τρόμο ένιωσε ο πιλότος μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Αυστραλία, όταν ένας ηλικιωμένος επιβάτης εισέβαλε στο πιλοτήριο και προσπάθησε να πάρει εκείνος τον έλεγχο του αεροπλάνου!

Ένας τρομοκρατημένος πιλότος αναγκάστηκε να παλέψει για να σώσει τη ζωή τη δική του και των επιβατών στην Αυστραλία. Ένας ηλικιωμένος σηκώθηκε από την καμπίνα και μπούκαρε στο πιλοτήριο, αρπάζοντας τα όργανα και το πηδάλιο ενός μικρού αεροσκάφους!

Μάλιστα, ο ηλικίας 82 ετών Λέσλι Νίξον, μπόρεσε για κάποια δευτερόλεπτα να σταματήσει τη λειτουργία του μοναδικού κινητήρα…

Ο μόλις 23χρονος κυβερνήτης αναγκάσθηκε να ρίξει γροθιά στο πρόσωπο του επίδοξου αεροπειρατή, σπάζοντάς του τη μύτη, μέχρι να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροπλάνου.

Ο νεαρός πιλότος, ο οποίος πήρε την άδειά του μόλις το 2012, κατόρθωσε να προσγειώσει το μονοκινητήριο αεροσκάφος σε ένα χωράφι, κοντά στο Όμπερον, 160 χιλιόμετρα από την πόλη του Σίδνεϊ.

Ο πλησιέστερος πύργος ελέγχου λάβαινε πλήρη ενημέρωση από τα εκτυλισσόμενα στο πιλοτήριο σε «ζωντανό» χρόνο.

Χάρις στο ειδικό σύστημα έκτακτης ανάγκης, που ενεργοποίησε ο ίδιος ο Τσάντλερ, το προσωπικό εναέριας κυκλοφορίας, άκουγε τον κυβερνήτη να φωνάζει: «Βοήθεια – βοήθεια, ένας επιβάτης παίρνει τον έλεγχο της πτήσης…».

Τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων ο πιλότος που είναι σε κατάσταση σοκ, αλλά και ο 82χρονος με τραύματα στο πρόσωπο.

Η Αστυνομία έδωσε συγχαρητήρια στον Τσάντλερ, επειδή διατήρησε την ψυχραιμία του και απέτρεψε μία «μία πραγματική καταστροφή».

Όσον αφορά στον ηλικιωμένο δράστη, οι αρχές περιμένουν να αναρρώσει για να μάθουν γιατί επιχείρησε να ρίξει το αεροπλάνο.


Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x