Επικαιρότητα

Τσίπρας: «Κυβέρνηση Αριστεράς που θα ακυρώσει το μνημόνιο»!

Ως ξεκάθαρη εντολή του λαού για μια κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και θα ακυρώσει το μνημόνιο χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ έκανε λόγο για μήνυμα ανατροπής σε Ελλάδα και Ευρώπη, το οποίο πρέπει να κάνει τη Άνγκελα Μέρκελ «να συνειδητοποιήσει την πολιτική της ήττα». Αφού τόνισε, δε, ότι κατακτήθηκε μια μάχη και όχι ο πόλεμος, ξεκαθάρισε πως θα ξεκινήσουν άμεσα οι επαφές για κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ως ξεκάθαρη εντολή του λαού για μια κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και θα ακυρώσει το μνημόνιο χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ έκανε λόγο για μήνυμα ανατροπής σε Ελλάδα και Ευρώπη, το οποίο πρέπει να κάνει τη Άνγκελα Μέρκελ «να συνειδητοποιήσει την πολιτική της ήττα».

Αφού τόνισε, δε, ότι κατακτήθηκε μια μάχη και όχι ο πόλεμος, ξεκαθάρισε πως θα ξεκινήσουν άμεσα οι επαφές για κυβέρνηση της Αριστεράς.

«Tο εκλογικό αποτέλεσμα, παρότι δεν το κατάλαβαν Σαμαράς Βενιζέλος, αποτελεί ισχυρό μήνυμα ανατροπής. Πρόκειται για ένα μήνυμα ειρηνικής επανάστασης. Οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μνημόνια της βαρβαρότητας. Η κυρία Μέρκελ οφείλει να κατανοήσει ότι η πολιτική της έχει υποστεί ήττα. Ο λαός δίνει εντολή να ξημερώσει μία καινούρια μέρα, χωρίς μνημόνια βάρβαρων μέτρων, αλλά με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη», ανέφερε ο Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Ο λαός με την ψήφο του δίνει εντολή να πορευτούμε με στόχο τη δημοκρατική αναγέννηση της πατρίδας μας, με στόχο μια νέα Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια αποτελούν πλέον μειοψηφία. Οι υπογραφές τους απονομιμοποιήθηκαν. Αν τελικά τα δύο κόμματα του μνημονίου κατορθώσουν να έχουν οριακή πλειοψηφία, αυτό οφείλεται στον εκλογικό νόμο που νοθεύει και παραβιάζει τη λαϊκή βούληση.

Εχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που περνά ο τρόπος και της μεγάλης ευθύνης που μας αναθέτει ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος. Η μεγάλη μας άνοδος αποτελεί επιβράβευση μίας πρότασης για κυβέρνησης της Αριστεράς που θα ανατρέψει το Μνημόνιο. Αυτή η πρόταση σκόρπισε στην Ελλάδα ελπίδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x