Επικαιρότητα

Bασίλισσα Ελισάβετ για κορωνοϊό: «Θα πετύχουμε και θα ξανασυναντηθούμε»

Η βασίλισσα Ελισάβετ είπε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι ελπίζει πως αυτή η κρίση του κορωνοϊού θα δείξει ότι η τωρινή γενιά Βρετανών είναι «τόσο δυνατή όσο οποιαδήποτε άλλη».

«Θα ξανασυναντηθούμε» είπε κλείνοντας το έκτακτο και σπάνιο διάγγελμά της για τον κορωνοϊό προς το βρετανικό λαό η βασίλισσα Ελισάβετ, μια φράση που φέρνει στο μυαλό όλων των Βρετανών το δημοφιλέστατο τραγούδι της Βέρα Λιν από την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τραγούδι που παραπέμπει στη στωικότητα για την οποία επαίρονται οι Βρετανοί.

«Οι καλύτερες μέρες θα ξαναρθούν. Θα ξαναδούμε του φίλους μας, θα ξαναδούμε τις οικογένειές μας», είπε η 93χρονη μονάρχης παροτρύνοντας τους συμπατριώτες της να μείνουν στο σπίτι για να νικήσουν την πανδημία.

«Βαθιά μέσα μας ξέρουμε ότι αυτό είναι το σωστό», σημείωσε, διαβεβαιώνοντας ότι «αν παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι θα ξεπεράσουμε την ασθένεια».

Σημείωσε ότι η παρούσα πρόκληση είναι διαφορετική, καθώς ενώνει όλα τα έθνη στην προσπάθεια ίασης, με την επιστήμη και την ενστικτώδη συμπόνοια.

Συμπλήρωσε: «Θα επιτύχουμε και η επιτυχία θα ανήκει στον καθένα από εμάς».

Στο εμψυχωτικό της μήνυμα τόνισε επίσης: «Η υπερηφάνεια για το ποιοι είμαστε δεν είναι κομμάτι του παρελθόντος μας, καθορίζει το παρόν μας και το μέλλον μας».

Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος προβλήθηκε φωτογραφία από το πρώτο δικό της μήνυμα προς το βρετανικό λαό, μαζί με την αδελφή της Μάργκαρετ, κατά τη διάρκεια του πολέμου το 1940, επίσης από Κάστρο του Ουίνδσορ όπου μαγνητοσκοπήθηκε προ ημερών το διάγγελμα για τον κορωνοϊό.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είπε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι ελπίζει πως αυτή η κρίση του κορωνοϊού θα δείξει ότι η τωρινή γενιά Βρετανών είναι «τόσο δυνατή όσο οποιαδήποτε άλλη».

Αναγνώρισε ότι πρόκειται για μία όλο και πιο δύσκολη στιγμή στην ιστορία του έθνους, «με πένθος για κάποιους, με οικονομικές δυσκολίες για πολλούς και με τεράστιες προκλήσεις στην καθημερινότητα όλων».

Εξέφρασε δε την ευχή οι πολίτες να αισθάνονται στο τέλος αυτής της περιπέτειας υπερηφάνεια για την αυτοπειθαρχία, την ήρεμη καλοδιάθετη αποφασιστικότητα και τη συντροφικότητα που επέδειξαν.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους εργαζόμενους στο εθνικό σύστημα υγείας NHS και σε όσους εργάζονται σε κρίσιμα πόστα αυτή την περίοδο, διαβεβαιώνοντάς τους εκ μέρους του έθνους ότι η προσφορά τους εκτιμάται δεόντως.

Ήταν μόλις το πέμπτο έκτακτο διάγγελμα της βασίλισσας στα 68 χρόνια βασιλείας της, με τα προηγούμενα να έχουν γίνει κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου το 1991, μετά από το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997, μετά από το θάνατο της βασιλομήτορος το 2002 και στο Αδαμάντινο Ιωβηλαίο το 2012.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x