Επικαιρότητα

Opiniol Poll: To 86,4% των Ελλήνων ανησυχεί για την πανδημία του κορωνοϊού

Ικανοποίηση δείχνει η κοινή γνώμη από τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η Opinion Poll διενήργησε δημοσκόπηση για την πανδημία του κορωνοϊού, το κοινωνικό και το πολιτικό της αποτύπωμα και τα ευρήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Ικανοποίηση δείχνει η κοινή γνώμη από τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το 85% των πολιτών, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της Opinion Poll είναι ικανοποιημένο από τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.



Από αυτή την έρευνα της Opinion Poll προκύπτουν σημαντικά ευρήματα, επίσης, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί και την ικανοποίηση από τις αποφάσεις και ενέργειες του Πρωθυπουργού στο ζήτημα του Έβρου, αλλά και την επίδραση της κρίσης στο πολιτικό σκηνικό.

Αναλυτικότερα, κυριαρχεί ο φόβος στην κοινωνία καταλυτικά αφού το 86.4% δηλώνει ότι φοβάται την πανδημία πολύ και αρκετά. Μάλιστα το 77.5% απαντά ότι δεν έχει φοβηθεί τόσο πολύ άλλη φορά στην ζωή του. 



Οι πολίτες θεωρούν ότι η περιπέτεια που περνάμε θα κρατήσει τρεις μήνες , με το 23.3% να βλέπει ότι θα κρατήσει χρονικά και παραπάνω, ενώ μόνο το 21.2% κρίνει ότι είναι υπόθεση ενός μήνα. Έχει δε σημασία ότι το 64.8% θεωρεί ότι οι Έλληνες δείχνουν μεγαλύτερη πειθαρχία από τους πολίτες άλλων χωρών της Ευρώπης.

Σχετικά με την ικανοποίηση από τις ενέργειες της κυβέρνησης, η πλειοψηφία δηλώνει αρκετά ικανοποιημένη και μάλιστα σε περίπτωση εκλογών θα ψήφιζε τη Νέα Δημοκρατία.



Όσον αφορά τα μέτρα το 95,7% δηλώνει πως ήταν αναγκαίο σε αυτή την φάση να ληφθούν τα συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού.



Για τη διαχείρηση της ασύμμετρης απειλής στον Έβρο, το 83,9% δηλώνει ικανοποιημένο από τη στάση της κυβέρνησης.



Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x