Επικαιρότητα

Xαρδαλιάς: Στεγανοποίηση και δομή μεταναστών στη Λάρισα - Είχαν επαφές με τους Ρομά

Ανακοίνωσε την ενίσχυση των δυνάμεων της ΕΛΑΣ και της ΔΙΑΣ στον νομό Λαρίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς

Τη «στεγανοποίηση» της δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς, όπως εξήγησε από τα στοιχεία της ιχνηλάτησης προέκυψε συσχέτιση με τον οικισμό των Ρομά στην ίδια περιοχή που τέθηκε σε καραντίνα. Ανακοίνωσε την ενίσχυση των δυνάμεων της ΕΛΑΣ και της ΔΙΑΣ στον νομό Λαρίσης.

«Είχαμε ένα κρούσμα προχθές θετικό στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Σε 29 επαφές του κρούσματος έγινε ιχνηλάτηση high risk και low risk. Δώσαμε εντολή να γίνει το τεστ και στις 29 επαφές. Από τα 17 πρώτα τεστ προέκυψαν 12 θετικά, και δεν περιμέναμε τα υπόλοιπα, χρειάστηκε να πάρουμε αποφάσεις για κήρυξη του οικισμού σε έκτακτη ανάγκη πολιτικής προστασίας και για προσωρινή καραντίνα με προσωρινή άρση μετακίνησης τους» επισήμανε ο υφυπουργός.  

Τα θετικά κρούσματα στον οικισμό περιλαμβάνονται στους 56 συνολικά το τελευταίο 24ωρο που ανακοίνωσε νωρίτερα ο κ. Τσιόδρας. Δώθηκε εντολή να μεταβούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της ΓΓΠΠ, έκαναν περίπου 200 ελέγχους. «Συνιστούμε στους κατοίκους της Θεσσαλίας να μείνουν σπίτια τους» επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε δομή εκτός καραντίνας θα μεταφερθούν οι 20 θετικοί, οι οποίοι θα τεθούν σε αυστηρή καραντίνα με εσωτερική και εξωτερική προφύλαξη. Σχεδιάζεται και η μεταφορά σε ξενοδοχείο εκτός καραντίνας κάτοικων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με χρόνια νοσήματα για καθαρά προληπτικούς λόγους.  

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι αναστέλλεται για 14 μέρες η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, και απαγορεύεται η άσκηση κάθε μορφής πλανώδιου εμπορίου. Στο πλαίσιο αυτό, οριστικοποιήθηκε το πλάνο τροφοδοσίας του οικισμού στη Νέα Σμύρνη που βρίσκεται σε καραντίνα. Παράλληλα, από το Σάββατο θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους δήμους Τυρνάβου, Φαρσάλων και Σοφάδων, ενώ στις περιοχές αυτές θα οριστούν και διαμεσολαβητές μεταξύ των Ρομά και των δημάρχων της περιοχής για την καλύτερη προετοιμασία σε τυχόν λήψης έκτακτων μέτρων.

Ο κ. Χαρδαλιάς διέψευσε ότι αυτός, ο κ. Τσιόδρας και το υπόλοιπο κλιμάκιο δέχθηκαν επίθεση από Ρομά. 

«Είναι μία δύσκολη κατάσταση, ένα επικίνδυνο επιδημιολογικό φορτίο, που αποδεικνύει πόσο εύθραυστη είναι η μάχη με τον ιό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς 

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x