Επικαιρότητα

Δολοφονία Άλκη - «Στην ανακρίτρια είπα πράγματα που δεν ισχύουν», είπε ο 3ος κατηγορούμενος

Ο τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση κατέθεσε ότι δεν είχε σχέση με τον σύνδεσμο «Θύρα 4» του ΠΑΟΚ αλλά πήγαινε εκεί περιστασιακά για ένα ποτό.

Με την κατάθεση του τρίτου κατηγορούμενου συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δυο φίλων του από χούλιγκαν του ΠΑΟΚ τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου.

Ο 23χρονος επιβάτης του πρώτου οχήματος αναίρεσε ορισμένα από τα όσα είχε καταθέσει στην απολογία του στην ανακρίτρια τονίζοντας πως όσα κατάθεσε σήμερα είναι αληθινά και πως μετά από ένα 1,5 χρόνο από το συμβάν έχει καθαρό μυαλό για τι συνέβη πραγματικά.

«Τις πρώτες μέρες ήμουν σε σύγχυση. Στην κατάθεση μου στην ανακρίτρια έχω πει κάποια πράγματα που δεν ισχύουν. Δεν είχα ούτε καθαρές εικόνες στο μυαλό μου», τόνισε στην κατάθεση του ο 23χρονος Ο.Τ.

Ο ίδιος στην αρχή της κατάθεσής του ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη, αλλά και από την δική του οικογένεια. «Έκλεισε το σπίτι του Άλκη, έκλεισε και το δικό μας σπίτι», ανέφερε αρχικά.

Ο τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση κατέθεσε ότι δεν είχε σχέση με τον σύνδεσμο “Θύρα 4” του ΠΑΟΚ αλλά πήγαινε εκεί περιστασιακά για ένα ποτό.

Αναφερόμενος για το βράδυ πριν το συμβάν είπε ότι ο Ρ. Ν. «ήρθε να με πάρει από το σπίτι μου, είχα σχολάσει από την δουλειά. Υπήρχε κόσμος στον σύνδεσμο, δεν τους γνώριζα όλους καθόμασταν στον έξω χώρο στο μπαρ. Ήρθε ένα παιδί στο σύνδεσμο και μας ενημέρωσε ότι κάποιοι οπαδοί κυνήγησαν κάποια παιδιά στο Ωραιόκαστρο. Είπαμε να πάμε να μαλώσουμε με τους οπαδούς του Άρη. Ο καθένας πήγε με την δική του συναίνεση», σημείωσε προσθέτοντας ότι δεν έχει ξαναπάει σε αντίστοιχο συμβάν.

Ο ίδιος τόνισε ότι όταν πήραν την απόφαση να πάνε στη Χαριλάου αυτός κι ο Ρ.Ν. με τον οποίο είχαν στενή φιλία κατέβηκαν τελευταίοι από τον σύνδεσμο για να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο. Ο Ρ.Ν. κρατούσε ένα πυρσό και ο 23χρονος πήρε ένα σφυρί από την εργαλειοθήκη, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε. «Όταν ήταν να πάμε στη Χαριλάου με τον Ρ.Ν. κατεβήκαμε πέντε λεπτά αφού είχαν κατέβει όλοι γιατί βλέπαμε κάτι στο κινητό. Ο Ρ.Ν. είχε στα χέρια του ένα πυρσό. Εγώ πήρα ένα σφυρί από τον σύνδεσμο. Είχε εργαλειοθήκη κι το βρήκα εκεί μέσα. Επιπόλαια αποφάσισα να το πάρω. Ξεκινάμε την πορεία μας και όταν φτάσαμε στην Πλαστήρα πριν την Γαζή αντιληφθήκαμε στα σκαλιά κάποια άτομα», σημείωσε ο 23χρονος.

Τόνισε δε ότι όταν έφτασαν στο σημείο όπου καθόταν ο Άλκης με τους φίλους του ήταν αυτός και ο Ρ.Ν. Ανέφερε ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος ρώτησε «τι ομάδα είστε;» και απάντησαν «Άρης ρε…». Φίλος του Άλκη χτύπησε τον δεύτερο κατηγορούμενο με το κράνος και τότε εκείνος τον μαχαίρωσε, κατέθεσε ο 23χρονος.

«Ο Α.Γ. ήταν μπροστά μου και πίσω εγώ και ο Ρ.Ν. και προχωρήσαμε προς τα σκαλοπάτια. Έγινε η ερώτηση «Τι ομάδα είστε;» από τον δεύτερο κατηγορούμενο. Η ερώτηση έγινε λίγο πριν τη είσοδο. Πήραμε την απάντηση «Άρης ρε…», ανέβηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος προς τα εκεί, και ένα παιδί τον χτύπησε με ένα κράνος μετά έβγαλε το αντικείμενο που είχε και το χρησιμοποίησε σε ένα παιδί».

Συνεχίζοντας την απολογία του τόνισε ότι παρακολουθούσε τι γινόταν. «Ο Τσιριλάκης πέρασε από μπροστά μας και τον κυνήγησα. Μετά από κλάσματα είδα τον Γ.Κ. Ένα παιδί πήγε να φύγει αριστερά και ο Γ.Κ. χρησιμοποίησε το αντικείμενο που είχε», κατέθεσε.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας, ο τρίτος κατηγορούμενος έψαχνε τις ειδήσεις σε αρκετά site. Ο Ο.Τ. ανέφερε ότι αναζήτησε την μαρτυρία «μη με χτυπάτε άλλο», που φέρεται να είπε ο αδικοχαμένος 19χρονος λίγο πριν χάσει την ζωή του.

Ερωτηθείς σχετικά, ο 23χρονος ανέφερε ότι στενοχωρήθηκε από το συμβάν, ενώ απαντώντας σε ερώτησης της εισαγγελέως γιαπί δεν παραδόθηκε αμέσως τόνισε ότι «ήθελα να πάρω χρόνο να το αντιληφθώ, να βρω δύναμη να το πω στην οικογένεια μου, να συμβουλευτώ ένα δικηγόρο και μετά να παραδοθώ».

Ο τρίτος κατηγορούμενος κατέθεσε ότι δεν θυμάται τον 19χρονο. «Τον Άλκη δεν το θυμάμαι, ούτε το προσώπο του ούτε τίποτα. Δεν τον είδα στα σκαλιά. Είδαμε ότι ήταν πέντε άτομα δεν προσέξαμε τα πρόσωπά τους».

Η δίκη συνεχίζεται με ερωτήσεις στον τρίτο κατηγορούμενο.

Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x