Επικαιρότητα

Ανασκευάζουν οι Σκοπιανοί τις δηλώσεις Ζάεφ περί μοναδικής Μακεδονίας

Τροποποιήθηκε άρδην το τηλεγράφημα κρατικού πρακτορείου MIA όπου ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωνε πως από πλευράς «δεν θα υπάρχει άλλη Μακεδονία στον κόσμο».

Ανασκεύασε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ την δήλωση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ότι με την συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια θα είναι η μοναδική χώρα στον χάρτη με το όνομα Μακεδονία.

Στην τροποποιημένη έκδοση της συνέντευξης ο κ. Ζάεφ αναφέρει πως «είναι κοινώς γνωστό ότι τμήμα της γεωγραφικής Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα, τμήμα ανήκει στην Βουλγαρία και το βόρειο κομμάτι είναι στην χώρα μας».

Ο κ. Ζάεφ διευκρινίζει μάλιστα πως ο προσδιορισμός «Βόρεια», που θα προστεθεί στην νέα ονομασία, διαχωρίσει την ΠΓΔΜ από τις περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Το αρχικό κείμενο ωστόσο ανέφερε: «Το βόρειο κομμάτι της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό κομμάτι της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η δική μας Μακεδονία και δεν θα υπάρχει άλλη στην κόσμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναθεώρηση του τηλεγραφήματος του πρακτορείου MIA έγινε κατόπιν αντίδρασης από ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίο εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας.

«Οι νέες δηλώσεις Ζάεφ δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε παραδεχτεί κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ ότι ορισμένες τοποθετήσεις σκοπιανών αξιωματούχων ξεπερνούν το πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είχε προσθέσει πως μολονότι η Αθήνα κατανοεί τον προεκλογικό τόνο, ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου, προβαίνει σε παρεμβάσεις όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x