Επικαιρότητα

Απόδραση των τριών: Ούτε ...φρουρό δεν είχε Α.Τ. Αργυρούπολης

Ένας αξιωματικός υπηρεσίας και ο… βοηθός του ήταν στο ΑΤ Αργυρούπολης όταν- λίγο μετά τις έξι χθες τα ξημερώματα, στην αλλαγή βάρδιας τρεις κακοποιοί έγιναν καπνός.

Ένας αξιωματικός υπηρεσίας και ο… βοηθός του ήταν στο Αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης όταν- λίγο μετά τις έξι χθες τα ξημερώματα, στην αλλαγή βάρδιας- τρεις κακοποιοί με «βαρύ βιογραφικό» κατάφεραν να… κόψουν τα οικιακά κάγκελα από το κρατητήριο και να γίνουν… καπνός!

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός του κελιού εκείνη τη στιγμή υπήρχαν συνολικά πέντε άτομα. Στο αστυνομικό τμήμα δεν υπήρχε σκοπός κρατητηρίων, σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές που μίλησαν στον «Ε.Τ.», λόγω της υποστελέχωσης στα ΑΤ της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Οι δύο αστυνομικοί όταν αντιλήφθηκαν την απόδραση προσπάθησαν να σταματήσουν τους αλλοδαπούς κρατουμένους, οι οποίοι εξαφανίστηκαν ταχύτατα. Οι τρεις δράστες ανήκουν σε πενταμελή σπείρα και συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττική. Είχαν διαπράξει 72 διαρρήξεις, με την αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δράστες, που πρόσφατα συνελήφθησαν αλλά πλέον καταζητούνται και πάλι μετά την χθεσινή απόδρασή τους, είχαν στα σπίτια τους πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, κλειδιών αυτοκινήτων, προσωπικών εγγράφων τρίτων προσώπων, και δεκάδες διαρρηκτικά εργαλεία , ενώ οι αστυνομικοί σε σπίτι «καβάτζα» του αρχηγικού μέλους της σπείρας είχαν εντοπιστεί 18 κιλών και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι αστυνομικοί τα περισσότερα ΑΤ γεμίζουν με κρατουμένους δράστες, οι οποίοι μέχρι να προφυλακιστούν ή όχι παραμένουν στα τοπικά κρατητήρια της εκάστοτε περιοχής. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει ο κίνδυνος απόδρασης. «Υπάρχει μεγάλος αριθμός κρατουμένων και άθλια υλικοτεχνική υποδομή. Δεν μπορούν να φυλαχθούν σε ασφαλές μέρος για να μπορούν να οδηγηθούν με ασφάλεια στον Ανακριτή ο οποίο θα αποφασίσει για την τύχη τους. Ηθικός αυτουργός είναι η ίδια η πολιτεία. Διαχρονικά δεν εξασφαλίζει στον Έλληνα αστυνομικό εξοπλισμό για να κάνει καλά τη δουλειά του», δήλωσε στον «Ε.Τ.» ο γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικός Υπαλλήλων, Χρήστος Συνδερβέλης. «Παίρνουμε ένα κτίριο και το βαπτίζουμε αστυνομικό τμήμα, Δεν έχουν τις προδιαγραφές για τμήμα ασφαλείας. Από ένα κρατητήριο που είχε… οικιακά κάγκελα κατάφεραν να αποδράσουν. Εσωτερικά ήταν κούφια. Δεν ήταν κάγκελο με δομή ασφαλείας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της στην Νοτιοανατολική Αττική, επισήμανε και κατήγγειλε την ακαταλληλότητα του κτιρίου που στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα και το τμήμα ασφαλείας Αργυρούπολης γι’ αυτό το λόγο και έκανε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Ιωάννη Κωνσταντάντο προκειμένου να βρεθούν κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις. Επίσης, πρόσφατα κατήγγειλε την αποδυνάμωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιανατολικής Αττικής που έχει σαν αποτέλεσμα την ελλιπή αστυνόμευση των περιοχών της περιφέρειας καθώς και την μη εύρυθμη λειτουργία αυτών όταν πολλές φορές υπάρχει έλλειψη φρουράς κρατητηρίου και σκοπού καταστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

«Το προεδρείο της Ένωσης ήταν και θα είναι δίπλα στους συναδέλφους του Α.Τ. Αργυρούπολης στο οποίο σημειώθηκε η απόδραση των κρατουμένων. Οι κρατούμενοι έκοψαν τα κάγκελα της τουαλέτας των κρατητηρίων και πήδηξαν από μεγάλο ύψος και παρότι οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος τους καταδίωξαν, στάθηκε αδύνατον να τους συλλάβουν διότι σαν αίλουροι πήδηξαν τις μάντρες από το πίσω μέρος του Α.Τ. Αργυρούπολης και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x