Επικαιρότητα

Αυτές είναι οι 12 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία

Το πρόγραμμα διακυβέρνησης για την επόμενη τετραετία στο Μέγαρο Μουσικής από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δύο ώρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με σκοπό την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το συνολικό πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία έως και το 2023 σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

Στο πλευρό του βρέθηκαν και στελέχη του κόμματος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Το κάθε στέλεχος παρουσίασε ένα μέρος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Η ομιλία του κάθε στελέχους είχε δύο σκέλη. Ένα σκέλος αφορούσε το τί παρέλαβε και το τί παρέδωσε και το άλλο σκέλος τον προγραμματισμό για την επόμενη τετραετία.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε 12 σημεία-δεσμεύσεις για τη νέα τετραετία.

Οι 12 δεσμεύσεις για την νέα τετραετία:

-Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5 % το 2021

-500.000 θέσεις εργασίας

-Ούτε μία ώρα απλήρωτης εργασίας

-Μόνιμες προσλήψεις 10.000 στην Υγεία, 15.000 στην Παιδεία και ταυτόχρονη αύξηση των δαπανών στο 6% και στο 5% του ΑΕΠ αντίστοιχα

-Όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

-Πράσινη ανάπτυξη: 32% παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και 32,5% εξοικονόμηση μέχρι το 2030

-Διπλασιασμός Ξένων Άμεσων Επενδύσεων και αύξηση εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ μέχρι το 2025.

-Μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%

-Μείωση πρώτου κλιμακίου φόρου εισοδήματος στο 20%

-Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρώ

-Πλήρως ψηφιοποιημένο Δημόσιο

-Πολιτικός γάμος για ομόφυλα ζευγάρια

Σημεία της ομιλίας του:

"Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε για το δικό μας πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, που καλείται να εγκρίνει ο ελληνικός λαός και να εφαρμοστεί την επόμενη μέρα και όχι για ένα πρόγραμμα που θα κληθεί να εγκρίνει η τρόικα"

"Η Ελλάδα δεν είναι πια μια χρεοκοπημένη χώρα. Δεν είναι πια η Ελλάδα των μνημονίων. Έχουμε τη δυνατότητα να σας παρουσιάσουμε το σχέδιό μας για την Ελλάδα του αύριο, όχι μόνο για τους λίγους και εκλεχτούς, αλλά και για τους αδικημένους, για όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα, μια Ελλάδα για όλους τους Έλληνες".

"Πικράναμε κάποιους, πολλούς δυσαρεστήσαμε. Καταλαβαίνω την κόπωσή τους, το θυμό τους τη δυσαρέσκειά τους αλλά τους καλώ να αναλογιστούν όλοι αν άξιζε τον κόπο η προσπάθεια, να μη μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος στην κρίση και να θυμηθούν πού ήταν η χώρα πριν τέσσερα χρόνια και πού βρίσκεται σήμερα, όπου "η Ελλάδα έχει ξανά ανοιχτό το δρόμο μπροστά της. "Τώρα μπορούμε να δώσουμε ανάσα σε όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα. Τώρα η πατρίδα μας δεν χρειάζεται πια σχέδια μάχης ή σχέδια διαχείρισης της κρίσης και της καταστροφής"

"Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία προς τα εμπρός ή αν θα ξαναγυρίσει πίσω στα δύσκολα και δραματικά χρόνια".

Η απάντησηθα δοθεί από τον ελληνικό λαό, που είναι ο μόνος που μπορεί να κλείσει οριστικά πίσω τη καταπακτή πίσω μας, αλλά και να ανοίξει μπροστά μας διάπλατα το φεγγίτη για ένα πιο φωτεινό μέλλον. "Είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει την απάντηση αν το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα θα τελειώσει οριστικά ή αν οι θύτες θα επιστρέψουν ως εκδικητές, που έκαναν πολιτική, χρεώνοντας τις γενιές του μέλλοντος, που μας χρεοκόπησαν, που θέλουν να επιστρέψουν "ως δήθεν λυτρωτές από τα δεινά που οι ίδιοι δημιούργησαν".

"Στα βόρεια σύνορα της η Ελλάδα νιώθει ξανά ασφάλεια, καθώς μετράει ένα, σταθερό σύμμαχο, του οποίου τον εναέριο χώρο προστατεύουν ελληνικά και όχι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία τίθενται για πρώτη φορά ως κριτήριο για την είσοδό της στην Ε.Ε.

Έχουμε τη σταθερή στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι σε κάθε τουρκική πρόκληση στην ΑΟΖ της. Το Κυπριακό για πρώτη φορά τέθηκε στη σωστή του βάση, με ανάδειξη της ανάγκης για κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων και αποχώρηση του κατοχικού στρατού.

Αναβαθμίστηκε η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες της Aνατολικής Μεσογείου.

Υπάρχει ασφάλεια προς την Ανατολή όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν καθημερινά το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε οιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και πλέον οι γείτονές μας γνωρίζουν καλά ότι όσο αγνοούν την ανάγκη για διάλογο και συνεργασία θα συνεχίσουν να χάνουν ερείσματα και στηρίγματα διεθνώς.

Τζανακόπουλος: "Σαφές το δίλημμα των εκλογών"

«Στις 7 Ιουλίου, το δίλημμα ενώπιον όλων μας είναι σαφές. Ή θα κάνουμε το αποφασιστικό βήμα προς τα μπρος. Ή θα γυρίσουμε πίσω στα χέρια αυτών που μας χρεοκόπησαν», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προλογίζοντας την εκδήλωση.

«Ο λόγος πλέον ανήκει στους πολίτες», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος από το αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, δεδομένου ότι αυτό το σχέδιο «τίθεται από απόψε στην κρίση κάθε Έλληνα πολίτη, κάθε νέας και νέου, κάθε εργαζόμενης και εργαζόμενου, κάθε επαγγελματία, κάθε συνταξιούχου, κάθε ανθρώπου που θέλει να πάει η χώρα μπροστά».

Είπε ότι η παρουσία στην αποψινή εκδήλωση αποδεικνύει το ξεχωριστό ενδιαφέρον που έχει η εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου, «ενδιαφέρον που αφορά την ίδια τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών την επόμενη μέρα αλλά και για τα επόμενα χρόνια».

Επισήμανε ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «για την Ελλάδα της νέας εποχής», βασίζεται πάνω σε πέντε κεντρικούς πυλώνες, «πάνω στους οποίους χτίζουμε την επόμενη μέρα για την κοινωνία και την οικονομία», όπως είπε. αυτοί είναι:

«-Ανάπτυξη για όλους

- Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

-Νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς

-Δικαιότερη φορολογία

-Δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος

-Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία»

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «η χώρα μας έχει πλέον βγει από τη συνθήκη των μνημονίων χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού» και πως «»πλέον το μέλλον της χώρας εξαρτάται κυρίαρχα από τη βούληση των πολιτών», ότι «οι βαθμοί ελευθερίας στην άσκηση πολιτικής έχουν πλέον αυξηθεί και οι μνημονιακοί καταναγκασμοί αποτελούν πλέον παρελθόν» και πως «όλα τώρα εξαρτώνται από τα προγράμματα και τις πολιτικές επιλογές των κομμάτων».

Χαρίτσης: "Το ερώτημα είναι ποιο πρότυπο ανάπτυξης υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιο η ΝΔ"

Στο τρίπτυχο εξωστρέφεια - ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων - αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής, κωδικοποίησε ο Αλέξης Χαρίτσης τις παρεμβάσεις, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία.

«Το βασικό ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι ποιο πρότυπο ανάπτυξης υπηρετούμε εμείς και ποιο η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Ο μετασχηματισμός της παραγωγικής βάσης της χώρας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση των επόμενων χρόνων. Δεν μπορεί να αφεθεί αόριστα στις "δυνάμεις της αγοράς" που έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Απαιτείται συνεκτική αναπτυξιακή στρατηγική και στενή συνεργασία δημόσιου, ιδιωτικού, κοινωνικού τομέα και τοπικής αυτοδιοίκησης», τόνισε από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο υπουργός Εσωτερικών.

Για την εξωστρέφεια, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι στόχος έως το 2025 είναι ο διπλασιασμός των ξένων άμεσων επενδύσεων καθώς και η περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ, με χρηματοδοτήσεις 15 δις ευρώ για τους νέους επιστήμονες, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Έκανε λόγο για δρομολόγηση εμβληματικών μεταρρυθμίσεων σε χωροταξία, δικαιοσύνη και χρηματοδότηση και ολοκλήρωση έως το 2021 του Εθνικού Κτηματολογίου και της μεταρρύθμισης «Δίκη Χωρίς Χαρτί». Προανήγγειλε επίσης την προώθηση νέου θεσμικού πλαισίου για το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με βασικά χαρακτηριστικά τον μακροχρόνιο προγραμματισμό, τα αντικειμενικά κριτήρια στην κατανομή των πόρων και τον αυστηρό έλεγχο της αξιοποίησης των διατιθέμενων πόρων.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μίλησε για ριζική στροφή στην πράσινη ενέργεια με την υλοποίηση των ευρωπαϊκών στόχων για 32% παραγωγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και 32,5% εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι το 2030 και με την ολοκλήρωση των περιφερειακών σχεδίων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή έως το τέλος του 2020.

Αχτσιόγλου: "Στο τέλος της τετραετίας θα ξανακερδίσουμε όλες τις χαμένες θέσεις εργασίας"
Τους στόχους του προγράμματος της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία σχετικά με τα εργασιακά και τον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης ανέλυσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. «Από την πλευρά μας, είμαστε σαφείς στο πώς αντιλαμβανόμαστε την επόμενη ημέρα για την κοινωνία» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου, συνοψίζοντας ότι, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στόχος είναι οι νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς.

Συγκεκριμένα, είπε: «Στο τέλος της τετραετίας, σχεδιάζουμε να έχουμε ξανακερδίσει όλες τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν την περίοδο της κρίσης, 500.000 νέες θέσεις εργασίας στο τέλος της τετραετίας, θα προχωρήσουμε, επίσης, σε δύο διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού, 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021, στόχος είναι και η επαναφορά της αρμοδιότητας του καθορισμού του μισθού στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, η ενίσχυση των μέτρων κατά της παραβατικότητας, καθώς και η αναδιαμόρφωση των κοινωνικών προγραμμάτων που τα κάναμε από πεντάμηνα σε οκτάμηνα, τώρα πρέπει να τα κάνουμε από οκτάμηνα σε δωδεκάμηνα με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι η εργασία βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι αυτό είναι το σημείο στο οποίο αναδεικνύονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο οι διαχωριστικές γραμμές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία τόσο σε επίπεδο πεπραγμένων όσο και σε επίπεδο προγραμμάτων. «Στο δικό μας σχέδιο, η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, η αύξηση των μισθών, η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων, η διεύρυνση και η τήρηση των εργατικών δικαιωμάτων στους χώρους εργασίας, αποτελούν βασικό αναπτυξιακό παράγοντα και βασικό παράγοντα κοινωνικής δικαιοσύνης. Στο αντίπαλο σχέδιο που κυριαρχεί το δόγμα της εσωτερικής υποτίμησης, η αντίληψη που κυριάρχησε στην πιο ακραία της μορφή στη χώρα μας την περίοδο 2010-2014, θεωρεί ότι η συμπίεση των μισθών και η αποψίλωση των εργασιακών δικαιωμάτων, μπορούν να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Μία αντίληψη που αποδείχθηκε όχι μόνο κοινωνικά ολέθρια, αλλά και οικονομικά αναποτελεσματική. Μία πολιτική η οποία οδήγησε στην πλήρη κατάρρευση της ελληνικής αγοράς εργασίας, την περίοδο 2010-2014» σχολίασε η υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στην κατάσταση την οποία παρέλαβε η κυβέρνηση το 2015. «Παραλάβαμε την ανεργία στο 26% και την ανεργία των νέων στο 60%, ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας είχαν χαθεί, ο κατώτατος μισθός είχε περικοπεί κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, με τη δημιουργία του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είχαν παγώσει ολοσχερώς στη χώρα, οδηγώντας σε μία διαρκή συμπίεση των μισθών προς τα κάτω. Το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της εργασίας είχε πλήρως απορρυθμιστεί, το Σώμα Επιθεώρησης της Εργασίας ήταν εντελώς υποστελεχωμένο και απαξιωμένο και η αδήλωτη εργασία είχε φτάσει στο 20%» τόνισε η υπουργός Εργασίας.

Όπως είπε, η κυβέρνηση προσπάθησε σε αυτά τα τέσσερα χρόνια να αντιστρέψει «αυτήν την εικόνα της κατάρρευσης». «Πετύχαμε σημαντικά πράγματα. Χωρίς αμφιβολία, όμως, φτάσαμε, μέχρι τη μέση της διαδρομής, γιατί τα πλήγματα που είχε υποστεί ο κόσμος της εργασίας δεν θα μπορούσαν να έχουν επουλωθεί μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μένουν ακόμα πολλά να γίνουν, για να επουλωθούν» υποστήριξε η κ. Αχτσιόγλου.

«Μέχρι τα τέλη του 2018, είχαν δημιουργηθεί 380.000 νέες θέσεις εργασίας, μειώσαμε την ανεργία κατά οκτώ μονάδες, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11% και κατά 27% για τους νέους, καταργώντας τον ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό, επαναφέραμε τις συλλογικές συμβάσεις, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στον τόπο μας και ήδη σε 15 κλάδους της οικονομίας ισχύουν οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, που επιφέρουν υψηλότερους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας για τους εργαζόμενους, μειώσαμε την αδήλωτη εργασία από 20% στο 9% και καταπολεμούμε την παραβατικότητα στους χώρους εργασίας με το νομοθετικό πλαίσιο που χτίσαμε όλο αυτόν τον καιρό και με την εντατική δράση του ΣΕΠΕ» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «Η επόμενη ημέρα για τους εργαζόμενους έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά αυτή η πορεία δεν είναι δεδομένη ούτε αυτά τα βήματα ήταν αυτονόητα και δεδομένα. Ακόμα και σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να θεωρεί ότι εκείνη η περίοδος των ραγδαίων απορρυθμίσεων της αγοράς εργασίας και της συμπίεσης των δικαιωμάτων αποτελούσε μία περίοδο μεταρρυθμίσεων οι οποίες ήταν θετικές και θα έπρεπε να διατηρηθούν. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να αφήσουμε τη χώρα να ξαναγυρίσει σε εκείνη την περίοδο. Οφείλουμε να αποτρέψουμε αυτό το σχέδιο».

Ειδικότερα, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε: «Οφείλουμε να αποτρέψουμε τη νομιμοποίηση της επταήμερης εργασίας που προανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, οφείλουμε να αποτρέψουμε την υπέρβαση της οκτάωρης εργασίας την ημέρα, οφείλουμε να αποτρέψουμε την κατάργηση του Δώρου Χριστουγέννων, που θεωρείται από την αντίπαλη παράταξη πελατειακό, οφείλουμε να αποτρέψουμε την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας που η ΝΔ θεωρεί ότι είναι αντιπαραγωγικό και αποτρέπει τους νέους από την αναζήτηση εργασίας. Οφείλουμε να αποτρέψουμε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα οδηγήσουν σε ατομικές συμβάσεις και σε συμπίεση μισθών με πλήρη εξαθλίωση των όρων εργασίας. Τέλος, οφείλουμε να αποτρέψουμε την πλήρη ανατροπή, όσων χτίσαμε για την προστασία της εργασίας, τον κίνδυνο εκ νέου έκρηξης της ανεργίας και την καθήλωση των μισθών την οποία επιτάσσει το νεοφιλελεύθερο δόγμα που θεωρεί ότι η αύξηση των μισθών είναι αντιαναπτυξιακός παράγοντας».

Ξενογιαννακοπούλου: "Προωθούμε αλλαγές για ένα αποτελεσματικό κράτος"

Θεσμικές αλλαγές και πολιτικές που εξασφαλίζουν «ένα δημοκρατικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος», προανήγγειλε για την επόμενη τετραετία η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι στον προγραμματισμό για την επόμενη τετραετία περιλαμβάνονται ο εξορθολογισμός των σχέσεων Πολιτείας - Εκκλησίας, η θέσπιση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, η πλήρης μετάβαση στο ψηφιακό Δημόσιο με την ταυτόχρονη απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, η ολοκλήρωση του Ψηφιακού ΚΕΠ εντός του 2020, η ενίσχυση των δικαιωμάτων του πολίτη στις διοικητικές διαδικασίες, η αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων των δημοσίων υπαλλήλων και η υλοποίηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο, καθώς και η πρόσληψη νέων επιστημόνων για την αναβάθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε ακόμη ότι το κράτος και η δημόσια διοίκηση είναι στην αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς είναι τομέας που αποτυπώνονται με σαφήνεια οι διαφορές ανάμεσα στην προοδευτική - αριστερή πρόταση και το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της Ν.Δ.

Μίλησε για κλιμάκωση της στοχοποίησης του Δημοσίου, γεγονός που το απέδωσε στο ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. στρώνουν το χαλί για να δικαιολογήσουν τις προτάσεις τους και την οικειοθελή επιστροφή σε μνημονιακές επιλογές».

Άσκησε κριτική στις προγραμματικές εξαγγελίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επαναφορά του κανόνα 1:5 στις προσλήψεις στο δημόσιο, λέγοντας ότι αυτό σημαίνει καμία πρόσληψη στην υγεία, στην παιδεία και στο κοινωνικό κράτος, καθώς θα καλύπτονται μόνο οι προσλήψεις από τις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

«Η Ν.Δ. επιδιώκει, όπως δηλώνει, την ιδιωτικοποίηση δημοσίων δομών, και την ανάθεση δημοσίων υπηρεσιών σε κρατικοδίαιτους εργολάβους με ορατή την απειλή των απολύσεων», υπογράμμισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x