Επικαιρότητα

Βενιζέλος: Όποιος ψηφίσει Πρέσπες, στηρίζει την κυβέρνηση

«Όποιος ψηφίζει υπέρ της κυβέρνησης ψηφίζει και υπέρ της Συμφωνίας και όποιος ψηφίζει υπέρ της συμφωνίας ή στηρίζει δια της αποχής του τότε στηρίζει την κυβέρνηση».

Εμμεσο αλλά και ταυτόχρονα ευθύ μήνυμα με αποδέκτη (και) το Ποτάμι σε ότι αφορά την έως τώρα πρόθεση του να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα επιφύλαξε δριμύτατη κριτική κατά εκείνων των βουλευτών που αλλάζουν πολιτική στέγη παρομοιάζοντας τους «με μελισσούλες που πετούν από κομματικό λουλούδι σε κομματικό λουλούδι», αναφέρθηκε τόσο στην αποψινή ψηφοφορία όσο και στην επικείμενη για τα Σκόπια.

«Όποιος ψηφίζει υπέρ της κυβέρνησης ψηφίζει και υπέρ της Συμφωνίας και όποιος ψηφίζει υπέρ της συμφωνίας ή στηρίζει δια της αποχής του τότε στηρίζει την κυβέρνηση», προειδοποίησε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αιχμηρότατος. Μιλώντας για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, έκανε λόγο για καταστρατήγηση του Συντάγματος και για φαινόμενα θεσμικής παρακμής, που όπως είπε, είναι ένα στάδιο μετά την θεσμική εκτροπή που ζήσαμε στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Χαρακτήρισε την νέα κυβερνητική τεχνητή πλειοψηφία «πλειοψηφία πολιτικών ρεταλιών», ενώ άσκησε δριμύτατη κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τα όσα είπε για την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Αφού λοιπόν πρώτα χαρακτήρισε «αυθάδη» τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, αντέτεινε ότι η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου στην οποία εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών πέτυχε την μεγάλη παρέμβαση κατά του χρέους «πάνω στην οποία οικοδομεί η κυβέρνηση του Τσακαλώτου που χάσκει και γλύφει εκεί που έφτυνε», ανέφερε απευθυνόμενος προς τον παρόντα υπουργό Οικονομικών.

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις βουλευτών, ο κ Βενιζέλος υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάλογες περιπτώσεις επέβαλε τις παραιτήσεις των κ.κ. Κατριβάνου και Σακελλαρίδη με την δικαιολογία ότι οι έδρες τους ανήκαν στο κόμμα.

Υπενθύμισε επίσης ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνοι που κατήγγειλαν με τον πιο χυδαίο τρόπο εκείνους που ψήφιζαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2014 και έστησαν την γελοιότητα του Χαικάλη και στην συνέχεια υποδέχονταν τους βουλευτές που δεν ψήφισαν το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο αλλά ψήφισαν το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο.

Την ίδια στιγμή απέρριψε την κυβερνητική ρητορική περί παλινόρθωσης της Δεξιάς, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με τις πιο ακραίες μορφές της Δεξιάς.

Στο σημείο μάλιστα αυτό απαντώντας προφανώς σε σχετικό σχόλιο από τα έδρανα της πλειοψηφίας είπε ότι ο Σαμαράς είναι για τη Βουλή των Λόρδων, «ενώ εσείς θα δώσετε εξετάσεις για την Βουλή των Κοινοτήτων της χώρας σας».

Καταλήγοντας, εξέφρασε την άποψη ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της νομής της εξουσίας, αλλά και ο φόβος για την επερχόμενη ήττα.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x