Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την συμφωνία των Πρεσπών θα γίνει το αργότερο τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και δεν θα μετατεθεί περαιτέρω, παρά μόνον εάν κατατεθεί πρόταση μομφής, δήλωσε ο πρόεδρος του σώματος Νίκος Βούτσης.

Είχε προηγηθεί δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη, από την Νέα Δημοκρατία, ο οποίος είχε σημειώσει πως με βάση τον αριθμό των εγγεγραμμένων ομιλητών η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί την Παρασκευή.

«Θα συζητήσουμε όσο χρειαστεί όχι όμως πέρα από αύριο το βράδυ», είπε ο κ. Βούτσης. «Δεν θα αιφνιδιαστούμε ούτε θα αιφνιδιάσουμε».

Η Νέα Δημοκρατία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Δεν αποκλείεται η κατάθεση να γίνει κατά την αγόρευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αναμένεται αύριο το βράδυ.

Τυχόν πρόταση μομφής θα «παγώσει» την συζήτηση για την συμφωνία με την ΠΓΔΜ για τρεις ημέρες.

Εάν η μομφή κατατεθεί, κύρια επιδίωξη της ΝΔ θα είναι να ασκήσει πίεση στους βουλευτές που στηρίζουν επιλεκτικά την κυβέρνηση και να δυσκολέψει την υπερψήφιση των Πρεσπών.

Πηγή: skai.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ