Επικαιρότητα

Βρετανία: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης Σκριπάλ

Η βρετανική αστυνομία φέρεται να έχει ταυτοποιήσει τους δράστες της δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ.

Η βρετανική αστυνομία φέρεται να έχει ταυτοποιήσει τους δράστες της δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ. Αυτό μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ και πρακτορεία, τα οποία επικαλούνται πηγές που έχουν γνώση της πορείας των ερευνών.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, οι Ρώσοι που εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην διπλού πράκτορα και τις κόρης του Γιούλια, στο Σάλσμπερι είναι αρκετοί, πιστεύουν οι Βρετανοί ερευνητές.

Πηγή του πρακτορείου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες της επίθεσης με Νόβιτσοκ μέσω εικόνων από κλειστό σύστημα τηλεόρασης. Μάλιστα έχουν επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές, διασταυρώνοντάς τις με τα αρχεία των ανθρωπων που μπήκαν στην χώρα το ίδιο διάστημα. Είναι πλέον βέβαιοι ότι πρόκειται για Ρώσους».

Σημειώνεται πως η πληροφορία διέρρευσε μόλις λίγα 24ωρα αφότου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, χαμογέλασε κοροϊδευτικά σε συνέντευξή του μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, όταν ερωτήθηκε εάν η Ρωσία εμπλέκεται στις επιθέσεις στο βρετανικό έδαφος.

Σήμερα Πέμπτη ξεκινά και επίσημα η έρευνα για τον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μιας 44χρονης Βρετανής που πέθανε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οκτώ περίπου μέρες αφού ήρθε σε επαφή με Νόβιτσοκ.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x