Επικαιρότητα

Διάσημοι αποχαιρετούν τον Ρόμπιν Ουίλιαμς

Παγκόσμια συγκίνηση προκαλεί η είδηση του θανάτου του Ρόμπιν Ουίλιαμς. Ο δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης στο σπίτι του στη βόρεια Καλιφόρνια.

Σοκ και θλίψη στον κόσμο του κινηματογράφου και τους σινεφίλ σκόρπισε ο θάνατος του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού Ρόμπιν Ουίλιαμς, τα ξημερώματα της Τρίτης στην οικία του στην Καλιφόρνια.

Ο 63χρονος διάσημος καλλιτέχνης, σύμφωνα με πληροφορίες αυτοκτόνησε μετά από μακροχρόνια κατάθλιψη, όπως ανακοίνωσε η μάνατζέρ του.

Στο παρελθόν είχε δώσει μάχη με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ενώ πρόσφατα είχε νοσηλευτεί σε κλινική απεξάρτησης.

Δηλώσεις Ομπάμα, Σπίλμπεργκ και άλλων προσωπικοτήτων

«Μπήκε στη ζωή μας και άγγιξε κάθε πτυχή. Μας έκανε να γελάσουμε, να κλάψουμε. Πρόσφερε το αστείρευτο ταλέντο του με γενναιοδωρία, ιδίως σε όσους το είχαν περισσότερο ανάγκη».

Με αυτά τα λόγια ο Μπαράκ Ομπάμα τίμησε τον Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε συγκίνηση σε όλο τον κόσμο.

«Ο Ρόμπιν ήταν μια καταιγίδα κωμικής διάνοιας» ανέφερε ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Οδύνη και έκπληξη εξέφρασε ο διάσημος κωμικός Στιβ Μάρτιν.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Έδωσε τόσα πολλά σε τόσους πολλούς ανθρώπους» είπε συγκλονισμένη η τηλεπαρουσιάστρια Έλεν ντε Τζενέρις.

«Δεν είχα γνωρίσει πιο γλυκό και λαμπρό άνθρωπο από τον Ρόμπιν. Μας αγαπούσε και τον αγαπούσαμε» δήλωσε ο Τζον Τραβόλτα.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε σπουδαία κινηματογραφική καριέρα και το 1987 έγινε διεθνώς γνωστός για το ρόλο του στην αντιπολεμική ταινία «Good Morning Vietnam».

Είχε επίσης κατακτήσει το κοινό σε όλο τον κόσμο με μεγάλες ερμηνείες όπως ο ρόλος του καθηγητή στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» αλλά και στην οικογενειακή κωμωδία «Μις Νταμπφάιρ».

Το 1997 ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε κερδίσει το Όσκαρ για την ταινία «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ».

Δείτε σχετικό video



Ο θάνατός του που οφείλεται σε αυτοκτονία, ήρθε να προστεθεί σε μία αλυσίδα θανάτων διάσημων καλλιτεχνών που έφυγαν εντελώς ξαφνικά και πρόωρα τα τελευταία χρόνια.

Ξεχωρίζουν οι Χιθ Λέτζερ το 2010 μόλις στα 25 του χρόνια και του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στα 43 του, τον Ιανουάριο του 2014.
Ο κατάλογος είναι μακρύς και η συνήθης αιτία είναι ο εθισμός στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, που αφήνουν γκρίζες σκιές στη λάμψη του Χόλιγουντ.

Ίσως αυτό να είναι τελικά το τίμημα της δόξας.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x