Επικαιρότητα

Εστιατόρια στο Παρίσι χρεώνουν όσους ακυρώνουν τελευταία στιγμή την κράτησή τους

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της ιστοσελίδας κρατήσεων Zenchef οι απώλειες από τις ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής ισοδυναμούν με το 30% των εσόδων ενός εστιατορίου

Στο δρόμο που έχουν χαράξει τα ξενοδοχεία που χρεώνουν όσους πελάτες ακυρώνουν τις κρατήσεις τους την τελευταία στιγμή ετοιμάζονται να βαδίσουν τα εστιατόρια και οι καφετέριες στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τους Times εκατοντάδες εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας υποχρεώνουν τους πελάτες τους να τους δίνουν τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών όταν κάνουν κράτηση ενώ έχουν ήδη αναρτηθεί και οι σχετικές πινακίδες που ενημερώνουν για την επιβολή του σχετικού «πέναλτι».

Ένα εστιατόριο επιβάλει ήδη χρέωση 100 ευρώ ανά άτομο για τραπέζι που ακυρώνεται για μεσημεριανό φαγητό και 200 ευρώ ανά άτομο για τραπέζι για βραδυνό φαγητό.

Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο μετά τις απώλειες που υφίστανται τα εστιατόρια από πελάτες που κάνουν κρατήσεις για πολλά τραπέζι και μετά τα ακυρώνουν χωρίς καμία προειδοποίηση προς την επιχείρηση.

«Αυτό συμβαίνει ακόμα και στα μεγαλύτερα εστιατόρια με πελάτες να προχωρούν σε ακυρώσεις χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για τις οικονομικές επιπτώσεις της πράξης τους» δηλώνει ο διευθυντής της ένωσης εστιατορίων Les Grandes Tables du Monde, Νικολά Σατενιέ.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της ιστοσελίδας κρατήσεων Zenchef οι απώλειες από τις ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής ισοδυναμούν με το 30% των εσόδων ενός εστιατορίου.

Από την πλευρά του ο Σατενιέ υποστήριξε ότι οι απώλειες για ένα εστιατόριο με αστέρι Μισελέν μπορούν να φτάσουν έως και τις 150.000 ευρώ ανά έτος.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x