Επικαιρότητα

Η γραβάτα του Τσίπρα οι αντιδράσεις της ΝΔ και η... «θηλιά»

Στόχος της κυβέρνησης να αλλάξει το βαρύ κλίμα και να βγάλει από την δύσκολη θέση τον Π. Καμμένο. Επικοινωνιακό μπαράζ ετοιμάζει ο Μητσοτάκης.

Με στόχο να αλλάξει το βαρύ κλίμα που επικρατούσε εναντίον της κυβέρνησης μετά τις έντονες αντιδράσεις για την συμφωνία με Σκόπια και παράλληλα να βγάλει από την δύσκολη θέση τον Πάνο Καμμένο, ο πρωθυπουργός έδωσε πανηγυρικό τόνο στην απόφαση που έλαβε το Eurogroup για το ελληνικό χρέος, φορώντας ακόμη και ... γραβάτα.

Ωστόσο πολλά ερωτήματα προκάλεσε η απουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου αν και ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως του έδωσε «τιμητική άδεια», οι συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκαν για το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έδωσε το παρών στην εκδήλωση.

Παρά το γεγονός ότι τα όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης δεν είναι για πανηγύρια, εντούτοις το Μαξίμου θέλησε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το γεγονός με μοναδικό στόχο να αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητας και να δώσει μια σημαντική ανάσα στον κυβερνητικό εταίρο που ήταν τις τελευταίες ημέρες με την πλάτη στον τοίχο.

«Σωσίβιο» στον Καμμένο από τον Τσίπρα

Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι αρχικά η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδρίαζε, όπως συνηθίζεται στην αίθουσα Γερουσίας της βουλής, στην συνέχεια το επικοινωνιακό επιτελείο με την σύμφωνη γνώμη του Αλέξη Τσίπρα άλλαξε τον σχεδιασμό και αποφασίστηκε να γίνει στο αίθριο του Ζαππείου με την συμμετοχή και των βουλευτών των ΑΝΕΛ. Μάλιστα μετατέθηκε και η ώρα προκειμένου να προλάβει να επιστρέψει ο Πάνος Καμμένος που ήταν στην Κύπρο αλλά να πέσει η εκδήλωση πάνω στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Μέσα σε μία εβδομάδα ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε την φράση «ιστορική στιγμή» τόσο για την συμφωνία για τα Σκόπια όσο και τώρα για το χρέος. Ωστόσο και τα δύο γεγονότα εκτός από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν θα εκτιμηθούν σε βάθος χρόνου. Και αν για το εθνικό ζήτημα θα πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες μέχρι το τέλος του 2018 στην καλύτερη περίπτωση, στην οικονομία η «βαλίτσα» δείχνει να πηγαίνει αρκετά μακριά.

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μίλησε για φοροελαφρύνσεις την ώρα που οι συνταξιούχοι σε μερικούς μήνες θα πάρουν στα χέρια τους τα ειδοποιητήρια με τις νέες περικοπές στις συντάξεις, ενώ από την επόμενη χρονιά έρχονται και οι μειώσεις στο αφορολόγητο. Το γεγονός αυτό θολώνει ήδη την πανηγυρική εικόνα που θέλει να προσδώσει η κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν για το χρέος. Όπως η αυστηρή επιτήρηση από τους θεσμούς η οποία θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε εκ νέου ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Ζάππειο, ότι τις αποφάσεις θα λαμβάνουν πλέον οι εκλεγμένες κυβερνήσεις και όχι οι τεχνοκράτες.

Από το Ζάππειο στην Πνύκα

Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί δεν σταματούν στα όσα έγιναν χθες στο Ζάππειο, καθώς θα συνεχιστούν στα τέλη Αυγούστου σε άλλο ιστορικό μέρος την Πνύκα, εκεί ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα και μάλιστα θα επιδιώξει να έχει δίπλα του και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ, προκειμένου να αποκτήσει η εκδήλωση διεθνή χαρακτήρα,

ΝΔ: Στόχο η αποδόμηση των εξαγγελιών Τσίπρα

Στην αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους εναντίον προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας φαρσοκωμωδία, το επικοινωνιακό σόου που έστησε στο Ζάππειο. Παράλληλα εκτιμούν πως η κυβέρνηση τα έδωσε όλα, αλλά δεν πήρε στην ουσία τίποτα υπενθυμίζοντας πως τα ίδια είχαν συμφωνηθεί και με την κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 αλλά ο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που ακολούθησε προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στο καταστροφικό δημοψήφισμα το οποίο στοίχισε στους Έλληνες φορολογούμενους 100 δισ ευρώ.

Μάλιστα υπενθυμίζουν τα όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούσε τον Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας την διαγραφή του χρέους. «Το βεστιάριο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πλούσιο και μπορούν να μεταμφιέζονται όπως θέλουν. Αλλά οι θεατές έφυγαν. Μόνο ντροπή και χλεύη αξίζει σε αυτή τη θλιβερή φαρσοκωμωδία που κυβέρνησε τη χώρα. Ευτυχώς φτάνει στο τέλος της» σχολίαζαν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Επικοινωνιακό μπαράζ ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Η ΝΔ ετοιμάζει επικοινωνιακό μπαράζ απέναντι στους πανηγυρικού τόνους της κυβέρνησης με στόχο την αποδόμηση των όσων υποστηρίζει ο πρωθυπουργός. Ήδη από χθες υπήρξε δήλωση του προέδρου της ΝΔ προανήγγειλε ότι θα καταθέσει πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση στην βουλή για την οικονομία, ενώ έδωσε στην δημοσιότητα συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία καταρρίπτουν – όπως λένε στην Πειραιώς – τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης. Το «γαλάζιο» οικονομικό επιτελείο υποστηρίζει πως η απόδοση των μέτρων του 4ο μνημόνιο είναι συνδεμένα με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι εκλογές έρχονται ολοένα και πιο κοντά καθώς ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον κυβερνητικό εταίρο βλέπουν πως δεν μπορούν να διαχειριστούν τα εθνικά θέματα αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σόλτς στο Βερολίνο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχει στις 27 Ιουνίου στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της ΝΔ με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανία Όλαφ Σόλτς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος, θα εκφράσει την αντίθεση του τόσο για υψηλά πλεονάσματα, για τα οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, όσο και για την υπερφορολόγηση των Ελλήνων πολιτών, παράλληλα θα πληροφορηθεί από πρώτο χέρι για την πορεία της οικονομίας και τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x