Επικαιρότητα

Η Ντικινσόνια είναι επίσημα η αρχαιότερη μορφή ζωής

Νέα ανακάλυψη που αλλάζει την πορεία της παλαιοντολογίας, η επιβεβαίωση πως η Ντικινσόνια είναι η αρχαιότερη μορφή ζωής.

Το ιερό δισκοπότηρο της παλαιοντολογίας, η Ντικινσόνια , επιβεβαιώθηκε πως είναι το αρχαιότερο απολίθωμα ζωής που χρονολογείται περίπου 558 εκατομμύρια χρόνια πριν, στη Μεσοζωική περίοδο.
Οι μορφές ζωής εκείνης της περιόδου είναι οι πρώτες, αποδεδειγμένα, μορφές ζωής, πολύ διαφορετικές από αυτές που γνωρίζουμε σήμερα.

Οι επιστήμονες πίστευαν πως, η ενός μέτρου Ντικινσόνια, ήταν είτε μύκητας είτε μέλος ενός εξαφανισμένου πλέον πρωτίστου.

Όμως έπειτα από εξετάσεις που έγιναν σε απολιθώματα που βρέθηκαν σε ρωσικά όρη σε άριστη κατάσταση, εντοπίστηκαν ίχνη χοληστερόλης, κάτι που αποδεικνύει πέραν κάθε αμφιβολίας πως η Ντικινσόνια υπήρξε η πρώτη μορφή ζωής.

Εκτός από τα ίχνη χοληστερόλης, η Ντικινσόνια δεν είχε χημικούς δείκτες, οι οποίοι συνήθως εντοπίζονται στους μύκητες.

Ο καθηγητής Μπροκς δήλωσε πως «Οι επιστήμονες παλεύουν 75 χρόνια τώρα για το αν η Ντικινσόνια είναι το αρχαιότερο ‘ζώο’. Τα απολιθώματα επιβεβαιώνουν πως όντως αυτά είναι τα αρχαιότερα απολιθώματα ζώων που έχουν βρεθεί, έλυσαν το μυστήριο χρόνων, και έγιναν το Ιερό Δισκοπότηρο της παλαιοντολογίας».

Ο καθηγητής συμπληρώνει πως αυτή η ανακάλυψη άλλαξε την παλαιοντολογία και θα ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω διερεύνηση.



Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x