Επικαιρότητα

Η συγκλονιστική μαρτυρία του οδηγού φορτηγού που σώθηκε στη Γένοβα

Το φορτηγό που στέκεται στο χείλος της αβύσσου... Τα ιταλικά μέσα μιλούν για θαύμα όπως και ο ίδιος ο οδηγός του που έκοψε ταχύτητα την τελευταία στιγμή.

Eίναι ίσως από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες της τραγωδίας στην γέφυρα Μοράντι που κατέρρευσε σα χάρτινος πύργος στην Γένοβα, εικόνα που κάνει τον γύρο του κόσμου από την πρώτη στιγμή. Το φορτηγό που στέκεται στο χείλος της αβύσσου... Τα ιταλικά μέσα μιλούν για θαύμα όπως και ο ίδιος ο οδηγός του που έκοψε ταχύτητα την τελευταία στιγμή. Ο οδηγός ένας 37χρονος ταξίδευε με το φορτηγό από την Σαβόνα στη Γένοβα. Βρισκόταν στην μία από τις δύο λωρίδες της γέφυρας με κατεύθυνση το Λεβάντε.


Reuters
«Μόλις με είχε προσπεράσει ένα αυτοκίνητο. Το είδα να με φτάνει από τους καθρέφτες, με πέρασε και στη συνέχεια; μπήκε μπροστά μου. Μόλις είχαμε φτάσει στη γέφυρα» λέει ο οδηγός του πράσινου φορτηγού. «Έβρεχε, έβρεχε πολύ και δεν μπορούσες να τρέξεις. Όταν με προσπέρασε, έκοψα ταχύτητα για να κρατήσω μια ορισμένη απόσταση, επειδή το φρενάρισμα με την βροχή ήταν αδύνατο και η ορατότητα ήταν περιορισμένη. Δεν μπορούσες να δεις και πολλά». Κάποια στιγμή τα πάντα γύρω μου άρχισαν να τρέμουν. Το αυτοκίνητο μπροστά μου εξαφανίστηκε. Σαν να είχε χαθεί μέσα στα σύννεφα. Κοίταξα ψηλά και είδα τον πυλώνα της γέφυρας να πέφτει. Φρέναρα. Όχι μόνο φρέναρα, κάρφωσα τα πόδια μου στα φρένα για να σταματήσει το φορτηγό. Ενστικτωδώς, όταν είδα το κενό μπροστά μου, έβαλα όπισθεν, σαν να προσπαθούσα να ξεφύγω από αυτή την κόλαση».


Reuters
Το φορτηγό διέσχισε μια απόσταση περίπου 12 μέτρων προς τα πίσω. «Κατάλαβα πως όλα είχαν καταρρεύσει, πως έπρεπε να ξεφύγω. Πετάχτηκα έξω από το φορτηγό και άρχισα να τρέχω. Έβρεχε καταρρακτωδώς. Είδα κι άλλους οδηγούς και τους είπα να φύγουν αμέσως».


Reuters
Η θεά... τύχη χαμογέλασε και στον 33χρονο ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν από το αμάξι του, το οποίο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα. Ο Νταβιντε Καπέλο διηγήθηκε στην Repubblica: Έπεσα μαζί με τη γέφυρα, δεν ξέρω τι με έσωσε. Άκουσα ένα θαμπό ήχο, είδα το δρόμο να πέφτει και εγώ να πηγαίνω μαζί του». «Ήμουν διαυγής και αμέσως κάλεσα τους πυροσβέστες, η οικογένειά μου, ήταν σοκαρισμένη, αισθάνομαι ευλογημένος».


La Repubblica

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x