Επικαιρότητα

Ατύχημα με ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Ραΐσι

Για «ανώμαλη προσγείωση» κάνουν λόγο οι πληροφορίες από την ιρανική κυβέρνηση.

Ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι πραγματοποίησε «ανώμαλη προσγείωση» το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν. Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Ραΐσι καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και τοπικοί αξιωματούχοι.

Το περιστατικό, για το οποίο οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες καθώς οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για «ατύχημα», επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αχμέντ Βαχίντι, στην κρατική τηλεόραση, αναφέροντας ότι ένα από τα ελικόπτερα συνοδείας που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι πραγματοποίησε «ανώμαλη προσγείωση», προσθέτοντας ότι οι ομάδες διάσωσης δυσκολεύονται να φθάσουν στο σημείο λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars κάλεσε τους Ιρανούς να προσευχηθούν για τον Ραΐσι μετά τα δημοσιεύματα.



Ο αναπληρωτής Συντονιστής Πολιτικών Υποθέσεων του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν είπε ότι υπήρχαν τρία ελικόπτερα στη συνοδεία, δύο από τα οποία προσγειώθηκαν με ασφάλεια και το ένα έπεσε, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν. Ο αναπληρωτής συντονιστής πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για πιθανά θύματα ή την ακριβή αιτία του δυστυχήματος.



Ο Ραΐσι ταξίδευε στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν. Η κρατική τηλεόραση περιέγραψε την περιοχή του περιστατικού ως κοντά στην Τζόλφα, μια πόλη στα με το Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα (375 μίλια) βορειοδυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας, Τεχεράνης.

Ο Ραΐσι βρισκόταν στο Αζερμπαϊτζάν νωρίς την Κυριακή για να εγκαινιάσει ένα φράγμα με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ. Το φράγμα είναι το τρίτο που έχτισαν τα δύο κράτη στον ποταμό Άρας.

Ο Ραΐσι, 63 ετών, εξελέγη πρόεδρος το 2021 και από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του διέταξε αυστηρότερους νόμους περί ηθικής, επέβλεψε μια αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και πίεσε σκληρά στη διάρκεια συνομιλιών για τα πυρηνικά με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

Πολλοί θεωρούν ότι είναι ο διάδοχος του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ως Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x