Συνολικά 77.891 είναι μέχρι σήμερα τα κρούσματα του κορωνοϊού σε 32 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων έχει η Κίνα απ’ όπου ξεκίνησε και η επιδημία με 77.291 κρούσματα. Στην Ευρώπη ο αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 64 και βρίσκονται κυρίως στην Ιταλία, την Γερμανία, την Γαλλία και την Αγγλία. 

Το ποσοστό θνητότητας του κορωνοϊού είναι στο 2% των κρουσμάτων και μέχρι σήμερα οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί έφτασαν τους 2.361.

Την ίδια στιγμή έχει σημάνει συναγερμός στην Ιταλία, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού έφτασαν τα 51, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Αττίλιο Φοντάνα.

Τριάντα εννέα ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, έντεκα στο Βένετο, και ένας στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.

Ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι κλείνουν, μέχρι νεωτέρας, και τα πανεπιστήμια της περιοχής του. Πολλοί αγώνες ποδοσφαίρου τοπικών ομάδων, ακυρώθηκαν.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις της Λομβαρδίας οι οποίες κινδυνεύουν να «γονατίσουν», εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Στην Ρώμη, τέλος, μια Κινέζα που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι πριν τρεις εβδομάδες και ένας Ιταλός εικοσιεννιάχρονος ερευνητής ο οποίος είχε επιστρέψει από την Κίνα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.
 
Πηγή: Skai.gr