Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Τι ανέφερε ο Τσιόδρας για μάσκες, αντισηπτικά και κλιματιστικά (video)

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στην αναθεωρημένη οδηγία,του Αμερικανικού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου νοσημάτων, για τη μάσκα.

Για την χρήση μάσκας κι αντισηπτικών, το πώς θα επηρεάσουν την εξέλιξη της πανδημίας οι αλλαγές του καιρού αλλά και το τι ισχύει αναφορικά με τα κλιματιστικά, μίλησε στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοιού στη χώρα ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στην αναθεωρημένη οδηγία,του Αμερικανικού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου νοσημάτων, για τη μάσκα ξεκαθάρισε πως δεν είναι απαραίτητο να φοριούνται σε ανοικτούς χώρους αλλά ενδεχομένως να κριθεί απαραίτητη η χρήση τους σε κλειστούς, το επόμενο διάστημα.

Ο καθηγητής διευκρίνισε πως υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει ιός από φτέρνισμα άλλου ατόμου στο υλικό της μάσκας ή του μαντιλιού και να μεταδοθεί στον χρήστη της.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως στο φαινόμενο αυτό οφείλεται και η λεγόμενη αερογενής μετάδοση, την οποία διερευνούν επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Υπογράμμισε πως η αλλαγή του καιρού ευνοεί την διασπορά του κορωνοιού, όπως συμβαίνει σε κάθε αναπνευστικό ιό, εντούτοις δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν αναμένεται εν προκειμένω να δούμε αύξηση κρουσμάτων αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσέχουμε. Παράλληλα συνέστησε τακτικό αερισμό των χώρων, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα του κατά πόσο, σωματίδια του ιού διασπείρονται μέσω κλιματιστικών, αρκετά δύσκολο.

Επιπλέον τόνισε ότι ο ιός δεν γίνεται ανθεκτικότερος με την χρήση αντισηπτικών. Αναφερόμενος ειδικά σε απολυμαντικά προιόντα, εξήγησε πως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μόνο σε ότι αφορά τη χρήση της χλωρίνης ενώ πρόσθεσε πως τυχόν είναι λογικό η συχνή χρήση αντισηπτικών να έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση δερματίτιδας αλλά τίποτα άλλο που θα πρέπει να μας ανησυχήσει περαιτέρω.

Υπογράμμισε πως η αλλαγή του καιρού ευνοεί την διασπορά του κορωνοιού, όπως συμβαίνει σε κάθε αναπνευστικό ιό, εντούτοις δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν αναμένεται εν προκειμένω να δούμε αύξηση κρουσμάτων αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσέχουμε.

 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x