Επικαιρότητα

Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα Λασιθίου - Ανεμοι 8 μποφόρ - Εκκενώνονται οικισμοί

112 για τους οικισμούς Μαύρος Κόλυμπος, Γαλήνη, Αγία Φωτιά και Αχλιά - Στο σημείο επιχειρούν 41ενας πυροσβέστες με 12 οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 2 ελικόπτερα

Μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει την τελευταία ώρα σε ορεινή περιοχή κοντά στα Σχινοκάψαλα, στην Ιεράπετρα Λασιθίου, που έχει κινητοποιήσει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη.

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως έως 8 μποφόρ, που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Στο σημείο επιχειρούν 41ενας πυροσβέστες με 12 οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 2 ελικόπτερα.

Η κατάσταση με τη μεγάλη πυρκαγιά είναι ανέξελεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων και η Πολιτική Προστασία αποφάσισε μαζί με τις Αρχές να ζητήσουν την εκκένωση των οικισμών Μαύρος Κόλυμπος, Γαλήνη, Αγία Φωτιά και Αχλιά.





Όπως γράφει το radiolsithi.gr, σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα 2 εστίες πυρκαγιάς η μία στις περιοχή των Αμμουδάρων κοντά στο Μύρτος και η άλλη στις Μάλες (κοντά στη μονή Εξακουστής) χωρίς να είναι ακόμα γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το μέγεθος και την επικινδυνότητά τους.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x