Επικαιρότητα

Κύπρος: Επεισόδια έξω από το Προεδρικό στην εκδήλωση για την Αμμόχωστο

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό πραγματοποίησε ο Δήμος Αμμοχώστου με αίτημα όπως η επιστροφή των Βαρωσιωτών στην Αμμόχωστο τεθεί ως θέμα υψίστης προτεραιότητας για την Κυβέρνηση.

Eπεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και Ελαμιτών σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας των Βαρωσιωτών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στην Kύπρο.

Η ένταση προκλήθηκε όταν οι Ελαμίτες ανέσυραν πανό που έφερε διακρητικά του ΕΛΑΜ γεγονός που επέφερε την αντίδραση μερίδας διαδηλωτών, αφού η εκδήλωση ήταν ακομμάτιστη. Τα μέλη του ΕΛΑΜ, που έμφανίστηκαν στην εκδήλωση σε παράταξη και φορώντας μαύρα ρούχα, απέσυραν το πανό και αντί αυτού έφεραν και ύψωσαν ελληνικές σημαίες με την Κύπρο στη μέση. Οι διαδηλωτές αντέδρασαν και ζήτησαν από τα μέλη του ΕΛΑΜ να αποχωρήσουν από τη συγκέντρωση, αφού αυτή γίνεται για επανένωση της Κύπρου και όχι για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.. Τότε ξέσπασε μεγάλη ένταση με Ελαμίτες να σπρώχνουν τους διαδηλωτές ενώ προσπαθούσαν να τους εμποδίσουν από το να κινηματογραφούν. Μάλιστα πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν στο μπλοκ του ΕΛΑΜ επιχείρησαν να εμποδίσουν και δημοσιογράφους από το να κινηματογραφούν τα όσα λάμβαναν χώρα. Ακουλούθησαν σπρωξίματα μεταξύ των δύο «αντιμαχόμενων» αλλά και συνθήματα.

Τελικά υπό την πίεση των διαδηλωτών, οι Ελαμίτες απομακρύνθηκαν από τον χώρο του Προεδρικού και μετακινήθηκαν στον απέναντι δρόμο όπου βρίσκονται σε κλοιό διαδηλωτών οι οποίοι τους γιουχαΐζουν φωνάζοντας το σύνθημα «ΕΟΚΑ Β’ δολοφόνοι». Τα μέλη του ΕΛΑΜ απάντησαν φωνάζοντας το σύνθημα «η Κύπρος είναι Ελληνική» με τους διαδηλωτές να απαντούν «η Κύπρος ανήκει στον λαό της».

Η εκδήλωση

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό πραγματοποίησε ο Δήμος Αμμοχώστου με αίτημα όπως η επιστροφή των Βαρωσιωτών στην Αμμόχωστο τεθεί ως θέμα υψίστης προτεραιότητας για την Κυβέρνηση. Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε με κύριο σύνθημα το «Αμμόχωστος Μπροστά», συμμετείχαν Βαρωσιώτες αλλά και δημότες άλλων κατεχόμενων δήμων, και οργανωμένα σύνολα. Σημειώνεται ότι για την σημερινή συγκέντρωση διευθετήθηκαν λεωφορεία από όλες τις πόλεις της Κύπρου.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, οι βουλευτές του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου και Γιώργος Κάρουλλας, η Ένωση Κατεχομένων, καθώς και παιδιά από τις ακαδημίες ομάδων Ανόρθωσης και Νέας Σαλαμίνας. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και η Έλση Χριστόφια.

Οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής που διοργάνωσε τη σημερινή διαμαρτυρία ανηφόρισαν προς το Προεδρικό για να παραδώσουν ψήφισμα με τα δικά τους αιτήματα.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x