Επικαιρότητα

Μπερδεμένος Κόρμπιν: Δεν ξέρω τι θα ψήφιζα σε νέο δημοψήφισμα για το Brexit

Ο ηγέτης των Εργατικών δηλώνει ότι ένα νέο δημοψήφισμα θα μπορούσε να είναι μια «επιλογή για το μέλλον» αλλά όχι σήμερα

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ότι δεν… γνωρίζει τι θα ψήφιζε σε ενδεχόμενο νέο δημοψήφισμα για τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση! «Δεν γνωρίζω τι θα ψηφίσω… Θα χρειαζόταν να γνωρίζω ποιες είναι οι επιλογές σε οποιοδήποτε καινούργιο ‘’τεστ’’ της κοινής γνώμης» σημείωσε.

Ο ηγέτης των Εργατικών δηλώνει ότι ένα νέο δημοψήφισμα θα μπορούσε να είναι μια «επιλογή για το μέλλον» αλλά όχι σήμερα, ενώ επανέλαβε την αντίθεσή του στη συμφωνία που πέτυχε η Τερέζα Μέι. Σημειώνεται ότι βουλευτές των Εργατικών που ζητούν την παραμονή στην ΕΕ ζητούν από τον Κόρμπιν να υποστηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Ο Κόρμπιν παραδέχθηκε επίσης ότι δεν έχει διαβάσει «και την τελευταία λέξη» της συμφωνίας Μέι – ΕΕ, αλλά πρόσθεσε ότι έχει δει «περιλήψεις».

Αναφερόμενος στο SKY News στη συμφωνία της πρωθυπουργού, είπε ότι είναι μια «μονομερής συμφωνία" στην οποία η ΕΕ «λαμβάνει όλες τις αποφάσεις».

«Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία επειδή δεν πληροί τα έξι ‘’τεστ’’ μας. Δεν πιστεύουμε ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτής της χώρας, επομένως η κυβέρνηση θα πρέπει να επιστρέψει στην ΕΕ και να επαναδιαπραγματευτεί γρήγορα» υποστήριξε.

«Υπάρχουν 500 σελίδες σε αυτό το έγγραφο (συμφωνία), πολλά από τα σημεία του οποίου είναι αρκετά ασαφή: πού είναι η εγγύηση για την προστασία του περιβάλλοντος, πού είναι η εγγύηση για την προστασία των καταναλωτών, πού είναι η εγγύηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων;» διερωτήθηκε

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x