Επικαιρότητα

Νέα πρόκληση: Χάρτης απεικονίζει ως τουρκικές Θράκη, Κύπρο και νησιά Αιγαίου (pics)

Ενας χάρτης–πρόκληση, που φανερώνει περίτρανα τα πιστεύω και τις προσδοκίες των νοσταλγών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, εμφανίστηκε προ ημερών σε ένα πάρκο, στο Αφιόν Καραχισάρ της κεντρικής Τουρκίας

Ο χάρτης, που φέρει την επίσημη σφραγίδα του δήμου του Εμιρντά (Emirdag), τοποθετήθηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο της περιοχής, Ουγούρ Σερντάρ Καργκίν, ο οποίος υπάγεται στο MHP (Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος).



Στην ευκρινή ταμπέλα που «βλέπει» στον δρόμο, εικονίζονται σαν να ανήκουν στην Τουρκία η Θράκη, η Κύπρος και τα νησιά του Αιγαίου, καθώς και εδάφη της Συρίας και του βορείου Ιράκ.



Να σημειωθεί ότι το πάρκο πήρε το όνομά του από τον Αλπαρσλάν Τουρκές, έναν Τούρκο εθνικιστή πολιτικό που το 1945 δικάστηκε για ρατσιστικά και φασιστικά εγκλήματα, και το 1960 είχε ενεργό συμμετοχή στο στρατιωτικό πραξικόπημα που «έριξε» τον Αντνάν Μεντερές.

Ο Αλπαρσλάν θεωρείτο ως ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη, τις εικόνες του προκλητικού χάρτη «τράβηξε» ένας Τούρκος πολίτης ο οποίος ενοχλήθηκε από το θέαμα και θέλησε να ενημερώσει την ελληνική πλευρά.



Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x