Επικαιρότητα

Οικονόμου στον ΣΚΑΪ: Ίδια με των άλλων περιοχών σε καραντίνα τα μέτρα στη Νέα Σμύρνη

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι κατά βάση το πρόστιμο είναι 150 ευρώ αλλά αν διαπιστωθεί καταχρηστική μετακίνηση, τότε αυξάνεται στα 300 ευρω.

Τα μέτρα που ελήφθησαν για την κοινότητα της Νέας Σμύρνης τα ορίζουν οι επιστήμονες και είναι ίδια με αυτά που ελήφθησαν και στις υπόλοιπες περιοχές που μπήκαν σε καραντίνα, δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους Μάιρα Μπάρμπα και Γιώργο Ευγενίδη.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως η πολιτεία είναι έτοιμη να αυστηροποιήσει το πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων θεωρηθεί απαραίτητο.

Αναφερόμενος στα μέτρα για τον γενικό πληθυσμό, τόνισε ότι αποδίδουν και πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τα τηρούν.

Είμαστε στο δρόμο για τους λίγους που προσπαθούν να μετακινηθούν στην επαρχία τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Για το πρόστιμο των 300ιων ευρω και την αφαίρεση πινακίδων των οχημάτων για 60 μέρες, δήλωσε ότι αφορούν κυρίως αυτούς που κινούνται υπεραστικά. 

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι κατά βάση το πρόστιμο είναι 150 ευρώ αλλά αν διαπιστωθεί καταχρηστική μετακίνηση, τότε αυξάνεται στα 300 ευρω.

Τόνισε πως η κάθε μετακίνηση εξετάζεται κατά περίπτωση και οι πολίτες θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδεικνύουν ότι η μετακίνησή τους είναι απαραίτητη.

Σχετικά με τις μετακινήσεις προς την επαρχία τόνισε ότι υπάρχει αστυνομία στους κόμβους και στους παραδρόμους εθνικών οδών αλλά και στα ίδια τα χωριά, οπότε ο επισκέπτης θα κληθεί να δικαιολογήσει την παρουσία του.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x