Επικαιρότητα

Ορκίστηκε ο Τσίπρας, είμαι ο πιο ευτυχισμένος παραιτηθείς λέει ο Κοτζιάς

Στις 11:00 το πρωί η τελετή παράδοσης - παραλαβής. «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, πήρα υπουργείο», δήλωσε αστειευόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός.

Ορκίστηκε στην θέση του υπουργού Εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Αφότου υπέγραψε ο κ. Τσίπρας αστειεύτηκε λέγοντας: «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, πήρα υπουργείο».

Ακολουθεί, στις 11:00, η τελετή παράδοσης παραλαβής με τον απερχόμενο Νίκο Κοτζιά, ο οποίος παραιτήθηκε την Τετάρτη μετά την σύγκρουση που είχε με τον Πάνο Καμμένο για την συμφωνία των Πρεσπών και για τα μυστικά κονδύλια υπουργείων.

Προσερχόμενος στο ΥΠΕΞ πριν την τελετή ο κ. Κοτζιάς είπε χαμογελαστός πως είναι ο πιο ευτυχής παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών.

Δεν είναι σαφές εάν ο κ. Κοτζιάς θα αφήσει αιχμές κατά του κ. Τσίπρα με δεδομένο ότι αισθάνθηκε ότι ο πρωθυπουργός δεν τον στήριξε επαρκώς στην αντιπαράθεση με τον κ. Καμμένο.

Σημειώνεται πως χθες η Βουλή της ΠΓΔΜ υπερψήφισε, στην πρώτη από τρεις ψηφοφορίες που απαιτούνται, την αναθεώρηση του Συντάγματος, που είναι προαπαιτούμενο για την επίλυση του ονοματολογικού.

Μετά την παραίτησή του ο κ. Κοτζιάς είχε αφήσει να εννοηθεί στο Twitter πως τα γεγονότα θα δικαιώσουν την στάση του.



Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x