Επικαιρότητα

Πομπέο: Ο Τραμπ έτοιμος για «στρατιωτική δράση» κατά της Τουρκίας, αν χρειαστεί

Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι "πλήρως προετοιμασμένος" να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη ενάντια στην Τουρκία εάν "χρειαστεί", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι "πλήρως προετοιμασμένος" να χρησιμοποιήσει στρατιωτική ισχύ ενάντια στην Τουρκία για τις ενέργειές της στη Συρία σε περίπτωση που αυτό κριθεί "απαραίτητο" διεμήνυσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, την ώρα που οι αμερικανικές δυνάμεις αποσύρονται από την περιοχή.

"Η στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας παραμένει στο τραπέζι για τον πρόεδρο Τραμπ" επέμεινε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο CNBC, επιμένοντας πάντως ότι η Ουάσινγκτον προτιμά να χρησιμοποιήσει τις "διπλωματικές της δυνάμεις".

Αλλά, διεμήνυσε, σε περίπτωση που απαιτείται ενεργός (kinetic) δράση ή στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Tραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση. Ο αμερικανός ΥΠΕΞ δεν αποκάλυψε πάντως ποια δράση από πλευράς Τουρκίας θα οδηγούσε σε ‘’ενεργό δράση’’ ή ‘’στρατιωτική δράση’’.

"Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο" διευκρίνισε στο αμερικανικό δίκτυο ο Πομπέο.

Η δήλωση του αμερικανού ΥΠΕΞ έρχεται λίγες μόνο ώρες πριν τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στο ρωσικό θέρετρο Σότσι την Τρίτη, οπότε λήγει η προθεσμία αποχώρησης των δυνάμεων των Κούρδων της ΥΡG από τη ζώνη των 32 χιλιομέτρων στην παραμεθόριο Τουρκίας - Συρίας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x