Επικαιρότητα

ΠΟΥ: Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 12 μήνες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων COVID-19 μειώνεται σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Ισπανίας, αλλά τα κρούσματα αυξάνονται στη Βρετανία και την Τουρκία.

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό τους επόμενους 12 μήνες ή και περισσότερο» ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 


Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων COVID-19 μειώνεται σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Ισπανίας, αλλά τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται στη Βρετανία και την Τουρκία, ανακοίνωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις σε ενημέρωση στη Γενεύη.

«Στο συνολικό ξέσπασμα παγκοσμίως, το 90% των περιπτώσεων προέρχεται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Επομένως, σίγουρα δεν βλέπουμε ακόμη την κορύφωση της πανδημίας» τόνισε η Χάρις. 

Σημείωσε ακόμη ότι στην Κίνα «η μεγαλύτερη απειλή είναι οι εισαγόμενες περιπτώσεις» και ότι «δεν θα πρέπει πραγματικά να περιμένουμε το εμβόλιο μέσα στους επόμενους 12 μήνες ή και περισσότερο».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x