Επικαιρότητα

Σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ στην Ρώμη - Το χαμηλό εστιακό βάθος την έκανε ιδιαίτερα αισθητή

Μια ασθενής σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, τριάντα χιλιόμετρα απόσταση από τη Ρώμη.

Μια ασθενής σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, τριάντα χιλιόμετρα απόσταση από τη Ρώμη.

Ο σεισμός δεν ήταν σημαντικού μεγέθους, όμως το πολύ χαμηλό εστιακό βάθος, τον έκανε ιδιαίτερα αισθητό. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης της Ρώμης, αναστατώθηκε από τον σεισμό, όπως αναφέρουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, που τονίζουν ωστόσο πως δεν σημειώθηκαν ζημιές οι τραυματίες.

Ωστόσο, γραμμή του μετρό σταμάτησε την λειτουργίας της για αρκετή ώρα εξαιτίας του σεισμού, που είχε επίκεντρο την περιοχή Κολόνα, μικρή πόλη ανατολικά της Ρώμης. Πολλοί κάτοικοι στην Κολόνα και περιοχές γύρω από αυτή βγήκαν πάντως από τα σπίτια τους όταν έγινε η δόνηση, η οποία καταγράφηκε από το ιταλικό ινστιτούτο γεωφυσικής στις 22:43 ώρα Ελλάδας.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος, 9 χιλιόμετρα, γεγονός το οποίο εξηγεί το γιατί έγινε τόσο αισθητή παρότι ασθενής, εξήγησαν σεισμολόγοι στο πρακτορείο ειδήσεων AGI. Η ιταλική πρωτεύουσα δεν βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή, αλλά οι σεισμικές δονήσεις στη γειτονική περιοχή Αμπρούτσο, όπου η δραστηριότητα είναι έντονη, γίνονται αρκετά συχνά αισθητοί στη Ρώμη.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x