Επικαιρότητα

Σολτς για κορωνοομόλογα: Ας μη συζητάμε για τα εργαλεία, αλλά για το πρόβλημα

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ τάχθηκε πάντως υπέρ της προώθησης της ολοκλήρωσης της ΕE.

Εκτός συζήτησης επιχείρησε να θέσει τα κορωνοομόλογα εξέφρασε ο Όλαφ Σολτς ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που διεξαγάγεται σε λίγες ώρες, τασσόμενος υπέρ της αλληλεγγύης στην ΕΕ.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε για τα ομόλογα τα οποία ζητούν μεταξύ άλλων η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ισπανία: «Οι συζητήσεις δεν πρέπει να αφορούν στα εργαλεία, αλλά στην επίλυση ενός προβλήματος. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να δούμε πόσα χρήματα χρειάζονται συγκεκριμένα και γιατί θα χρησιμοποιηθούν. Στη συνέχεια πρέπει να αποσαφηνιστεί η χρηματοδότηση. Αυτό θα είναι πιο σκόπιμο να συμβεί κατά τη συζήτηση για το μελλοντικό πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, τον προϋπολογισμό της ΕΕ».

Τάχθηκε πάντως υπέρ της προώθησης της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να ενεργούμε μαζί με αλληλεγγύη απαιτούνται και περαιτέρω βήματα για την ολοκλήρωση στην ΕΕ», δήλωσε σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή πύλη ειδήσεων T-Online.

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός ζήτησε επίσης «να συνεχίσει η Ευρώπη να εργάζεται για την δημιουργία της δημοσιονομικής ένωσης» και πρόσθεσε: «O Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM - ΕΜΣ) πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω. Χρειάζεται επίσης η "Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση" και  θα πρέπει να προχωρήσουμε στην Ένωση Κεφαλαιαγορών». Τόνισε επίσης ότι «η  ΕΕ χρειάζεται κοινά έσοδα. Γι 'αυτό θα είναι χρήσιμο να συμμετάσχουν στη φορολογία των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών πολλές χώρες - ίσως μάλιστα και όλες».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x