Επικαιρότητα

Τραμπ: Ας προστατεύσει τους Κούρδους κι ο Ναπολέων Βοναπάρτης

Έγραψε στο Twitter ότι αφού ο Άσαντ είναι εχθρός, ας τον βοηθήσει όποιος θέλει να προστατεύσει τους Κούρδους στα εδάφη του

Νέο αλλοπρόσαλλο τιτίβισμα του Ντόναλντ Τραμπ για τη Συρία.

Επιστράτευσε μέχρι και τον … Ναπολέοντα για να δικαιολογήσει το πράσινο φως που έδωσε στον Ερντογάν για επέμβαση στη Συρία. Αυτή τη φορά, αξιοποίησε τη συμφωνία του Σύρου προέδρου Άσαντ με τους Κούρδους και την έλευση συριακών στρατευμάτων στο μέτωπο της βορειοανατολικής Συρίας.

Ο Τραμπ έγραψε ότι μετά την ολοκληρωτική νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους, απομάκρυνε αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία με το σκεπτικό να αφήσει τη Συρία και τον Άσαντ να προστατεύσουν τους Κούρδους και να πολεμήσουν για τα δικά τους εδάφη.

«Είπα στους στρατηγούς μου, γιατί πρέπει εμείς να πολεμάμε για τη Συρία και τον Άσαντ για να προστατεύουμε τα εδάφη του εχθρού μας; Όποιος θέλει να βοηθήσει τη Συρία να προστατεύσει τους Κούρδους, κανένα πρόβλημα, είτε είναι η Ρωσία, είτε η Κίνα είτε ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Ελπίζω να τα πάνε καλά, εμείς είμαστε 7.000 μίλια μακριά», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

....and Assad to protect the land of our enemy? Anyone who wants to assist Syria in protecting the Kurds is good with me, whether it is Russia, China, or Napoleon Bonaparte. I hope they all do great, we are 7,000 miles away!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 14, 2019

Σχολιάζοντας τις σημερινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αμερικανός πρόεδρος, εξαπέλυσε νέα βέλη κατά των Βρυξελλών και ειδικότερα του Βερολίνου, τονίζοντας ότι «τώρα, η Άγκελα Μέρκελ της Γερμανίας επιτέλους βγαίνει μπροστά και λέει στην Τουρκία να κάνει πίσω».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x