Επικαιρότητα

Τσιόδρας: Έχουμε πιο λίγους νεκρούς σε σχέση με προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες - Έρχονται μαζικά τεστ

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής παραδέχτηκε πως δεν μπορούμε να προβλέψουμε το αν θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων ή όχι μετά την άρση των μέτρων.

Τα επίπεδα θνησιμότητας από τον κορωνοιό στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά χαμηλά και αναμενόμενα για την εποχή σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, διαβεβαίωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοιού στην Ελλάδα.

Το παραπάνω αποτελεί αναμφισβήτητα επιβεβαίωση της καλής πορείας της χώρας μας με ένα καθολικό και συστηματικό τρόπο καταγραφής των θανάτων που σημειώνονται και που δεν το έχουν πολλές προηγμένες ευρωπαικές χώρες, δήλωσε επιπρόσθετα.

Φυσικά μετά την χαλάρωση των μέτρων υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση και μαθηματικά μοντέλα που θα δείξουν τυχόν αναμενόμενη αύξηση της επιδημίας, ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων σε μια κατάσταση που θα γίνεται μαζικότερο testing, τόνισε ο καθηγητής γνωστοποιώντας ειδικότερα πως σε αυτή την φάση εγκρίνονται διευρυμένα κριτήρια μαζικού testing.

«Θα μπορούμε να έχουμε ακόμη πιο ακριβή εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα ώστε να μπορούμε να επανερχόμαστε στην τάξη εάν δούμε ότι κάτι πάει να ξεφεύγει», εξήγησε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως «θα χρησιμοποιήσουμε τη μαθηματική επιστήμη για να κάνουμε ακριβείς προβλέψεις για το πώς θα κινηθεί ο ιός».

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής παραδέχτηκε πως δεν μπορούμε να προβλέψουμε το αν θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων ή όχι μετά την άρση των μέτρων.

«Μακάρι να μην υπάρξει», ευχήθηκε καταλήγοντας πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε και για το σενάριο μια αύξησης με τα μέχρι τώρα θετικά δεδομένα να μας δίνουν την δυνατότητα σωστής προετοιμασίας για κάτι τέτοιο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x