Επικαιρότητα

Τσιόδρας: «Οι σοβαρές επιπτώσεις του κορωνοϊού στη λειτουργία του εγκέφαλου» (video)

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για τα συμπτώματα του κορωνοϊού και για τις επιπτώσεις του COVID-19 στον εγκέφαλο κι όχι μόνο.

Κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του εγκεφάλου των ασθενών ανέφερε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας. Δυσλειτουργία στη νοητική τους ικανότητα, σύγχυση, λήθαργος, επιληψία, ακόμα και εγκεφαλικό επεισόδιο είναι κάποια από αυτά, όπως ανέφερε.

«Οι νευρολόγοι λένε ότι ένα μικρό υποσύνολο των ασθενών, αναπτύσσουν σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο. Αν και ο πυρετός, ο βήχας και η δυσκολία στην αναπνοή είναι τα τυπικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νέας λοίμωξης, ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν δυσλειτουργία στη νοητική τους ικανότητα, σύγχυση, λήθαργο, επιληψία, ακόμα και εγκεφαλικό επεισόδιο. Συν τη διαταραχή της οσμής και της γεύσης, που όλο και περισσότερο αναφέρονται στη βιβλιογραφία. Τα νευρολογικά φαίνεται ότι οφείλονται σε προσβολή του εγκεφάλων και των νεύρων του από τον ιό. Δηλαδή, πρόκειται για μια εγκεφαλοπάθεια. Αναφέρονται από Κινέζους ερευνητές στο 15% των σοβαρά ασθενών.

Είναι γνωστό σε εμάς τους κλινικούς γιατρούς ότι μπορεί ένας ιός να προσβάλει τον εγκέφαλο και να κάνει κι εκεί φλεγμονή. Αντίστοιχη με αυτήν που κάνει σε άλλα όργανα, όπως ο πνεύμονας. Επίσης, η μείωση των επίπεδων οξυγόνου του αίματος, στις σοβαρές επιπτώσεις της νόσου, μπορεί να έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του εγκεφάλου. Παρόμοια φαινόμενα έχουμε και στη γρίπη και αφορούν ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους ανθρωπους ή ανθρώπους που νοσούν σοβαρά από τις ιώσεις. Ελληνική ερευνητική ομάδα ήδη μελετά τις επιπτώσεις από αυτά τα συμπτώματα
», υπογράμμισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής στα θέματα του κορωνοϊού στο υπουργείο Υγείας.



Η συνέντευξη Τύπου των Τσιόδρα, Χαρδαλιά & Κοντοζαμάνη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x