Επικαιρότητα

Τσιόδρας: Υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα είναι 2.000 με 3.000

Την εκτίμηση της ομάδας της λοιμωξιολόγου, Βασιλικής Σύψα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε 2.000. με 3.000 περιστατικά πληθυσμό αλλά με αρκετή αβεβαιότητα, είπε ο κ. Τσιόδρας. 

Σε 2.000 με 3.000 κρούσματα εκτιμά ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η ομάδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.  

«Περιμένουμε φυσικά ακόμη περισσότερα κρούσματα. Θα ανακοινώνονται τα σοβαρά κρούσματα και αυτά που χρειάζονται νοσηλεία», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. 

Παράλληλα εξήγησε ότι η θνητότητα για τον νέο κορωνοϊό κυμαίνεται από 0,05% έως μέχρι 1% που είναι το υψηλότερο και για την εποχική γρίπη. Επανέλαβε ότι το μήνυμα για αυτοαπομόνωση του γενικού πληθυσμού παραμένει το ίδιο. 

Επιπλέον, ο κ. Τσίοδρας επισήμανε ότι αρκετοί συνάδελφοι του «στέλνουν επιστολές με δραματικές εκκλήσεις που μιλούν με ανακρίβειες και διαδίδουν fake news» για την πορεία της επιδημίας. «Καταλαβαίνω την αγωνία όλων αλλά να μην προξενούν μία επιδημία φόβου και πανικού», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.
 
Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x