Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από το τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής, η κυβερνητική τροπολογία για τον κατώτατο μισθό.

Εκτός από τη δικομματική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, «ΝΑΙ» αλλά με πυρά περί υποκρισίας, προεκλογικών «τρικ» για ενίσχυση του κυβερνητικού «αφηγήματος» περί εξόδου από το Μνημόνιο και νέας απόπειρας εξαπάτησης των εργαζομένων, ψήφισαν ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ενεργοποιεί στην ουσία απλώς το νόμο του Γιάννη Βρούτση (ΝΔ) εμφανίζοντάς το ως «επίτευγμα».

Για υλοποίηση μίας κορυφαίας δέσμευσης της κυβέρνησης που ανοίγει το δρόμο για αύξηση των μισθών των εργαζομένων, έκανε λόγο η αρμόδια Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ενώ το γάντι σήκωσε και ο Παύλος Πολάκης κατηγορώντας ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη για επιχείρηση απαξίωσης του κυβερνητικού έργου ενώ οι ίδιοι είχαν μειώσει τον κατώτατο μισθό.

Τροπολογία προσθήκη με στόχο το ύψος του κατώτατου μισθού να προσδιορίζεται με υπουργική απόφαση έως τις 31 Ιανουαρίου άπαξ και την επαναφορά της διαμόρφωσής του στους κοινωνικούς εταίρους, κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, χωρίς όμως να γίνει δεκτή.

Για «κοροϊδία» των εργαζομένων και επικείμενη αύξηση «ψίχουλα» τα οποία θα εξανεμιστούν με τη μείωση του αφορολογήτου, έκανε λόγο το ΚΚΕ, που καταψήφισε την τροπολογία ζητώντας μέσω δικής του την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

«Παρών» δήλωσε το Ποτάμι εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά του για την ένταξη μιας τόσο σημαντικής ρύθμισης σε άσχετο νομοσχέδιο, ενώ η ψήφος του κόμματος δια του Γρηγόρη Ψαριανού εξελίχθηκε «επεισοδιακά» καθώς κατά την ψηφοφορία ο ίδιος μετέτρεψε το αρχικό «παρών» σε «ΝΑΙ» και την τελευταία στιγμή ξαναδήλωσε «παρών», διαπιστώνοντας πιθανότατα ότι είχε μπερδευτεί στη διαδικασία.

«Παρών» στην τροπολογία δήλωσε και η Χρυσή Αυγή, ενώ υπέρ τάχθηκε και η Ένωση Κεντρώων.


Πηγή: Skai.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ