Χάος προκλήθηκε στις εναέριες συγκοινωνίες του Βελγίου, καθώς έκλεισε ο εναέριος χώρος πάνω από τη χώρα, λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε σε υπολογιστή του συστήματος δεδομένων πτήσεων.

Συνέπεια ήταν κανένα αεροπλάνο να μην μπορεί να πετάξει πάνω από τη χώρα και τα αεροσκάφη να ανακατευθύνονται σε αεροδρόμια της Γαλλίας.

«Λόγω μίας έκτακτης κατάστασης η εναέρια κυκλοφορία μέχρι στιγμής έχει διακοπεί. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Belgcontrol, τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα με τη φόρτωση των πληροφοριών των δεδομένων πτήσης.

«Εργαζόμαστε για να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα. Κάποια από αεροπλάνα βρίσκονται στα αεροδρόμια, ενώ άλλα τα αποτρέπουμε να προσγειωθούν», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το Εurocontrol, πρόβλημα δημιουργείται στα αεροσκάφη που πετούν σε χαμηλό ύψος και ετοιμάζονταν να προσγειωθούν. Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το ζήτημα μόνο δύο εμπορικές πτήσεις βρίσκονταν σε χαμηλό ύψος.

Δείτε στο παρακάτω σχεδιάγραμμα πώς επαναπροωθούνται οι πτήσεις:


Πηγή: Protothema.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ