F1

Επιλέγει Κούμπιτσα η Renault

Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον Ρόμπερτ Κούμπιτσα και την πιθανότητα να βρεθεί στη Renault για τις δοκιμές εξέλιξης μετά το ουγγρικό Γκραν Πρι.

Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του στη Formula1 βρίσκεται ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Η Renault θέλει ο Πολωνός να είναι ο ένας εκ των δύο πιλότων που θα συμμετάσχει στις δοκιμές εξέλιξης, που θα γίνουν μετά το ουγγρικό Γκραν Πρι.

Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι η πρώτη φορά που ο Κούμπιτσα θα βρεθεί στην RS17, το φετινό μονοθέσιο της Renault, καθώς μέχρι στιγμής έχει κάνει δοκιμές μόνο με αυτό του 2012.

Τις πιθανότητες του Πολωνού πιλότου να συμμετάσχει στις δοκιμές εξέλιξης περιορίζουν οι κανονισμοί της FIA. Οι κανονισμοί προβλέπουν ότι στις δύο από τις τέσσερις περιόδους δοκιμών εξέλιξης πρέπει να συμμετάσχουν οδηγοί που δεν έχουν αγωνιστεί σε περισσότερα από δύο Γκραν Πρι.

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα έχει συμμετάσχει μέχρι στιγμής σε συνολικά 76 αγώνες με τη Sauber και τη Renault.

Με τη Renault ήδη έχει αγωνιστεί στις δοκιμές εξέλιξης του Μπαχρέιν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, με τη γαλλική εταιρία να βρίσκεται πλέον μπροστά στο δίλημμα αν στις δοκιμές της Ουγγαρίας θα βρεθεί ο Κούμπιτσα, χάνοντας έτσι το δικαίωμα συμμετοχής ο νυν πιλότος της, Τζόιλον Πάλμερ.

Ο μόνος τρόπος συμμετοχής του Κούμπιτσα είναι αν η Renault επιλέξει να τον χρησιμοποιήσει σε μια τελείως διαφορετική δοκιμασία «εγκλιματισμού», όπου η ομάδα έχει το δικαίωμα να επιλέξει να αντικαταστήσει έναν οδηγό.

Κάτι τέτοιο ο Κούμπιτσα μπορεί να το κάνει, καθώς δεν έχει αγωνιστεί σε Γκραν Πρι τα τελευταία δύο χρόνια.

Τις επιλογές τους για τις δοκιμές εξέλιξης έχουν κάνει και οι άλλες ομάδες. Για τη Mercedes θα λάβει μέρος ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του GP3, Τζορτζ Ράσελ. Η Ferrari έχει επιλέξει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας της Formula2, Τσαρλς Λεκλέρκ και τον Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο Πιερ Γκάσλι και ο Μαξ Φερστάπεν θα «τρέξουν» για λογαριασμό της Red Bull, ενώ στα μονοθέσια της Force India θα βρεθούν ο οδηγός του DTM Λούκας Άουερ και ο οδηγός της Formula3 Νικίτα Ματσεπίν. Τέλος για τη Williams θα συμμετάσχουν ο Φελίπε Μάσα και ο Γκάρι Πάφετ.

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x