Επικαιρότητα

Επιμένει η Γεννηματά: Να συσπειρωθεί η Κεντροαριστερά - Δεν θέλουμε να κάνουμε ένα «ΠΑΣΟΚ plus»

Επανέλαβε ότι η ηγεσία της παράταξης πρέπει να εκλεγεί από τη βάση ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα είναι αυτοδίκαια επικεφαλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Επιμένει η Φώφη Γεννηματά στο σχέδιό της για τη δημιουργία ενός νέου σχηματισμού που θα συσπειρώσει την κατακερματισμένη Κεντοαριστερά με εκλογή προέδρου από τη βάση ξεκαθαρίζοντας ότι στους στόχους της δεν είναι η δημιουργία ενός «ΠΑΣΟΚ plus».

«Εγώ λοιπόν προτείνω να βρεθούμε σε μία μεγάλη προγραμματική συνδιάσκεψη, όπου όλοι εμείς θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας, ένα νέο προγραμματικό πλαίσιο, μία νέα διακήρυξη γι’ αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα. Στη συνέχεια, να εκλεγεί επικεφαλής αυτής της παράταξης από τη βάση, από τους Έλληνες πολίτες που θεωρούν ότι εκφράζονται από αυτό τον χώρο» ανέπτυξε το σχέδιό της μιλώντας στο ΒΗΜΑFM.

Όπως διευκρίνισε «θα κρατήσουμε την αυτονομία, την ανεξαρτησία και την οντότητα των κομμάτων που συμμετέχουν και απαρτίζουν αυτή την παράταξη» εξηγώντας ότι στη συνδιάσκεψη που έχει προτείνει τα κόμματα θα συμμετέχουν ανάλογα με τα αποτελεσματα των προηγούμενων εκλογών «χωρίς να υπάρχει πλειοψηφία κάποιου για να μπορεί να καπελώσει τελικά τις εξελίξεις και να τις ελέγξει».

Όσον αφορά το ρόλο της στο νέο αυτό εγχείρημα η κυρία Γεννηματά εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να είναι αυτοδίκαια επικεφαλής αυτής της παράταξης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Δεν πρόκειται για μία κίνηση στελεχών, αυτό προσπαθώ να αποφύγω» εξήγησε. «Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν προσπαθεί κάποιος να κάνει ηγεμονικές κινήσεις. Δεν προσπαθούμε να κάνουμε το "ΠΑΣΟΚ plus"» συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι όταν θα έρθει η ώρα θα συνομιλήσω με όλους και τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη ελπίζοντας σε θετικό ρόλο από όλα τα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ξεκαθάρισε, τέλος, με αφορμή την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ότι υπαρχουν «ριζικές, διαχρονικές πολιτικές διαφορές ανάμεσα στο κόμμα μου, στην ευρύτερη παράταξή μου, και στη Δεξιά και αυτό δεν είναι κάτι που αλλάζει επειδή εκλέγεται ένας νέος αρχηγός». «Η Δεξιά δεν αλλάζει, επειδή αλλάζει ο επικεφαλής της. Είναι συγκεκριμένη, δεν έρχεται από παρθενογένεση, συμμετείχε όλα τα προηγούμενα χρόνια, επομένως εγώ θεωρώ ότι οι διαφορές μας είναι πάρα πολύ μεγάλες» κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x