Επικαιρότητα

Επιμένει η Παπακώστα: Αναίτια η απόφαση διαγραφής μου

Σε δήλωση με την οποία απαντά στην απόφαση διαγραφής της προχώρησε η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

Σε δήλωση με την οποία απαντά στην απόφαση διαγραφής της προχώρησε η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, μια δήλωση που έχει ως τίτλο, «Αναφαίρετον όπλον αρετή». «Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή.Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο» αναφέρει στη δήλωσή της και προσθέτει:

«Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στην Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους. Αυτά προς το παρόν.»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στη διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την ΚΟ της ΝΔ. «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα - Σιδηροπούλου» αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έγραψε σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:




Τι προηγήθηκε

Η Κατερίνα Παπακώστα ανέβηκε χθες στο βήμα της ολομέλειας της βουλής όπου συζητείτο το νομοσχέδιο του υπουργείο Άμυνας και υποστήριξε ότι ορισμένες διατάξεις κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι η κομματική γραμμή ήταν ενάντια του νομοσχεδίου. Ωστόσο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι η βουλευτής της ΝΔ, πήρε ουσιαστικά το μέρος του Πάνου Κάμμενου στην σκληρή αντιπαράθεση που είχε λίγο νωρίτερα με τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο» είπε η Κατερίνα Παπακώστα παγώνοντας τους «γαλάζιους» βουλευτές που ήταν εκείνη την ώρα στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Τι είχε δηλώσει η Παπακώστα στη Βουλή- Τα πρακτικά

«Σε μια αποστροφή του λόγου μου και στο τέλος της τοποθέτησής μου, κύριε Πρόεδρε, θα πω ότι οι κοκορομαχίες οι οποίες διεξάγονται στη Βουλή των Ελλήνων, οι προσωπικές αναφορές, και μάλιστα με αφορμή τέτοια ζητήματα, δεν περιποιούν τιμή στον Ελληνικό Κοινοβούλιο. Και θα παρακαλέσω και τον κύριο Πρόεδρο της Βουλής και εσάς, που είστε οι αρμόδιοι Αντιπρόεδροι για να διαχειρίζεστε και να συντονίζετε αυτή τη διαδικασία, για να διαφυλάσσετε και το κύρος της Βουλής από διολίσθηση σε πρακτικές και σε συμπεριφορές οι οποίες στοχεύουν σε προσωπικό επίπεδο τους συναδέλφους ή τους Υπουργούς προς τους συναδέλφους ή τους συναδέλφους προς τους Υπουργούς, να τηρείτε πάντοτε τον Κανονισμό.

Και ο Κανονισμός λέει ότι επί ασχέτων θεμάτων και επί θεμάτων τα οποία άπτονται επί προσωπικού ζητήματος -που δεν αφορούν, πιστέψτε με, κανέναν από εμάς, ούτε την ελληνική κοινωνία- θα πρέπει να τους ανακαλείτε στην τάξη, κύριε Πρόεδρε, ει δυνατόν να τους επιβάλλετε και τις δέουσες τιμές. Διότι ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν θα απολογούμαι, βγαίνοντας έξω από την Αίθουσα αυτή, για συμπεριφορές οι οποίες δεν μας περιποιούν τιμή και για τις οποίες με εγκαλούν οι πολίτες ανυπαιτίως -όσον με αφορά, διότι έχω φροντίσει να σέβομαι τον κάθε συνάδελφο και την καθεμία συνάδελφο- και να δέχομαι την φράση «Όλοι περίπου το ίδιο είστε» και «Τι εικόνα είναι αυτή την οποία δίνετε στη Βουλή των Ελλήνων» και «Πώς να σας σεβαστούμε εμείς στη συνέχεια;».

Εάν δεν μπορεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να αυτοσυγκρατηθεί, κύριε Πρόεδρε, γι’ αυτό σας έχουμε ψηφίσει, για να μπορείτε να επιβάλλετε τον Κανονισμό και να τον επιβάλλετε εκεί που πρέπει, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Σας ευχαριστώ θερμά».

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x