Στίβος

Επίπληξη στον Μπανιώτη

Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ επικύρωσε την Τετάρτη, στη διάρκεια της συνεδρίασής του, την απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας για την περίπτωση του Κώστα Μπανιώτη.

Η Δικαστική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, μετά τη γνωμάτευση του Adidoping Review Body της IAAF για ειδικές περιστάσεις και, σύμφωνα με την προβλεπόμενη στο άρθρο 40.4 των κανονισμών της IAAF και του ΣΕΓΑΣ και στο άρθρο 10.4 της Υ.Α 3956/17.2.2012, αποφάσισε την επίπληξη στον πρωταθλητή του ύψους για την υπόθεση ντόπινγκ, οπότε ο αθλητής μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει πλέον κανονικά σε αγώνες ανοιχτού και κλειστού στίβου.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε τους αγώνες κριτήρια για τη στελέχωση της Εθνικής ομάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Ηράκλειο τον ερχόμενο Ιούνιο.

Αναλυτικά, οι αγώνες αυτοί θα είναι:

• «Women Gala», Φιλοθέη, 27/05/2015
• «Παπαφλέσσεια», Καλαμάτα, 30/05/2015, για συγκεκριμένα αγωνίσματα.
• «Βενιζέλεια», 01/06/2015, για συγκεκριμένα αγωνίσματα.
• Χανιά 2015, 06/06/2015, για συγκεκριμένα αγωνίσματα.
• Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων, Λάρισα, 13-14/06/2015.

Στους αγώνες αυτούς είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των αθλητών που διεκδικούν θέση στην Εθνική ομάδα στα αγωνίσματα που θα οριστούν σε κάθε αγώνα.

Ειδικά για τα αγωνίσματα των ρίψεων, θα υπολογιστεί και ο αγώνας ρίψεων «Κώστας Σπανίδης» στις 23/05 και για ορισμένα αγωνίσματα τα «Χειμωνίδεια» στις 06/06.

Η ΕΠ.Ε.Ο. και ο εθνικός προπονητής, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, θα συνεργαστούν με τους διοργανωτές των παραπάνω αγώνων για το πρόγραμμα και τα αγωνίσματα που κρίνονται απαραίτητα για τη στελέχωση της Εθνικής ομάδας.

Επιπλέον, κριτήρια ένταξης στην Εθνική ομάδα θα αποτελέσουν και τα διεθνή μίτινγκ του εξωτερικού υπό την αιγίδα των ΕΑΑ και IAAF.

Τέλος, με σχετική ανακοίνωση μετά το πέρας του ΔΣ, ο ΣΕΓΑΣ ενημερώνει πως όσοι φορείς εμπλέκονται με την ελληνική ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού, θα πληρωθούν τα οφειλόμενα μόλις η Πολιτεία δώσει τα προβλεπόμενα χρήματα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, συζήτησε εκτενώς την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση που έχει προκληθεί από τη νέα μείωση της επιχορήγησης, αλλά και από το γεγονός ότι, μετά το πρώτο τετράμηνο του νέου έτους, δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από την Πολιτεία.

Στη διάρκεια του Συμβουλίου, αποφασίστηκε ο ακόμη μεγαλύτερος περιορισμός της κάθε είδους λειτουργικής δαπάνης (έχει ήδη περικοπεί πολλές φορές), η μείωση της δαπάνης για τα μαζικά δρομικά γεγονότα και η διατήρηση με κάθε τρόπο του αγωνιστικού προγραμματισμού της ομοσπονδίας.

Το συμβούλιο είδε θετικά τη δήλωση της ΓΓΑ ότι θα διεκδικήσει πρόσθετο ποσό, προκειμένου οι επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2014, περιμένει, όμως, η προσπάθεια αυτή να καταλήξει άμεσα σε συγκεκριμένη δέσμευση και να υπάρξει ΑΜΕΣΑ εκταμίευση μέρους της επιχορήγησης, προκειμένου η ομοσπονδία να λειτουργήσει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώθηκε, θέλησε να ζητήσει συγγνώμη από αθλητές, προπονητές, σωματεία και προμηθευτές για την μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων που τους οφείλει και να δεσμευτεί ότι όλες οι υποχρεώσεις θα καλυφθούν μόλις βρεθούν χρήματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x