Χάντμπολ

Επίσημα εκτός Ευρώπης ο ΠΑΟΚ

Αυτό που είχε γίνει γνωστό τη Δευτέρα έγινε και επίσημο την Τρίτη και, έτσι, η ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ δε θα συμμετάσχει του χρόνου σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος έστειλαν το σχετικό αίτημα στην ΟΧΕ και αυτή το έκανε αποδεκτό, ανακοινώνοντας την απόφαση του «Δικεφάλου», κάτι που ισχύει και την περίπτωση της Νέας Ιωνίας που δε θέλει να συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών, αλλά στο EHF, οπότε η ομοσπονδία αναφέρεται σε κενές θέσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Οι πρωταθλητές Ελλάδος σε άνδρες και γυναίκες ενημέρωσαν την ΟΧΕ πως δεν θα συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Με επιστολή του προς την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσης Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ ενημέρωσε πως δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και σε καμία άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση ανδρών της περιόδου 2015-2016.

Επίσης, ο ΟΦ Νέας Ιωνίας ενημέρωσε πως δεν θα συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών, ωστόσο επιθυμεί να πάρει μέρος στο EHF γυναικών.

Ως εκ τούτου, η ΟΧΕ θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (ΕΗF) την αποδοχή του αιτήματος του ΟΦΝ Ιωνίας και μία επιπλέον θέση στο Τσάλεντζ Καπ ανδρών.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομοσπονδία έχει ήδη αποστείλει σχετικό ερώτημα ενδιαφέροντος στην πέμπτη και έκτη ομάδα της κατάταξης, δηλαδή στον Φίλιππο Βέροιας και τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ.

Σημειώνεται ότι σήμερα ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στο Τσαμπιονς Λιγκ ανδρών και γυναικών, η οποία έπρεπε να συνοδεύεται με κατάθεση εγγυητικού ποσού 25.000 και 15.000 ευρώ αντίστοιχα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x