Στίβος

Επίσημη ανακοίνωση IAAF για Πάππας

Την επίσημη ενημέρωση από την IAAF για την Αλέξι Πάππας έλαβε την Τετάρτη ο ΣΕΓΑΣ.

Η παγκόσμια ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού ενημέρωσε επίσημα πως η Ελληνοαμερικανίδα πρωταθλήτρια μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα μας κανονικά στις μεγάλες διοργανώσεις που βρίσκονται υπό την αιγίδα της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«H ΙΑΑF ενημερώνει τον ΣΕΓΑΣ ότι έλαβε τον υποβληθέντα φάκελο για την νομιμοποίηση της ανωτέρω αθλήτριας να εκπροσωπεί την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα αρχεία της IAAF και την ενημέρωση που εστάλη, η Αλέξι – Μαρία Πάππας έχει διπλή υπηκοότητα από γέννηση (ΗΠΑ & ελληνική) και δεν εκπροσώπησε ποτέ τις ΗΠΑ σε διεθνείς διοργανώσεις (υπό το Άρθρο 1.1.a – b – c – f – g). Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 5.4 (e), η κα Πάππας νομιμοποιείται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις, σύμφωνα με τα άρθρα 1.1 (a) (b) (c) (f) (g) με άμεση εφαρμογή.

Σύμφωνα με το άρθρο 5.5, τα μέλη εγγυώνται τη νομιμότητα της εκπροσώπησης για την Ελλάδα επί τη βάση των ανωτέρω και η IAAF βασίζεται στα ντοκουμέντα που της υπεβλήθησαν για το σκοπό αυτό».

«Η γιαγιά μου είναι περήφανη για αυτή μου την απόφαση, η οποία είναι σημαντική για όλη μου την οικογένεια. Από εδώ και πέρα, έχω σκοπό να περνάω περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα. Θα πάω στη Ρόδο να δω τους συγγενείς μου και θα έχω την ευκαιρία να πάρω μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», τόνισε η ίδια η αθλήτρια στο «Runners World».

Το δελτίο της Πάππας σε κάποιο ελληνικό σωματείο αναμένεται να εκδοθεί στο τέλος Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x