Βόλεϊ

Επιστρέφει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Λιγκ!

Μετά από 10 χρόνια το ελληνικό βόλεϊ θα έχει ξανά παρουσία στην μεγαλύτερη διοργάνωση του αθλήματος, το Παγκόσμιο Λιγκ.

Η απόφαση πάρθηκε στο Κάλιαρι όπου πραγματοποιείται το Κογκρέσο της FIVB με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να κάνει δεκτό το αίτημα της ΕΟΠΕ για συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Λιγκ του 2015.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αποστολής και του Προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη στο Κογκρέσο, καθώς το ελληνικό βόλεϊ επιστρέφει στην ελίτ μετά και την κατάκτηση της 2ης θέσης πέρσι στο Ευρωπαϊκό Λιγκ.

Εξάλλου ήταν και το μεγάλο στοίχημα της Ομοσπονδίας.

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση στις τάξεις της Εθνικής υπάρχει ενθουσιασμός και ιδιαίτερα οι διεθνείς χάρηκαν σαν μικρά παιδιά…

Η Ελλάδα ζήτησε μαζί με κάποιες άλλες χώρες να καλύψουν τις κενωθείσες θέσεις των ομάδων θα επιλέξουν να αγωνιστούν στους 1ους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού οι Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών πιέζουν τις οικείες Ομοσπονδίες να στηρίξουν καθολικά την η διοργάνωση που θα γίνει στο Μπακού.

Πάντως, η FIVB άφησε ανοικτή την πόρτα για όλες τις χώρες για να αγωνιστούν και στο Μπακού και στο Παγκόσμιο Λιγκ 2015.

Ψάχνει 200.000 ευρώ η ΕΟΠΕ

Η ΕΟΠΕ έχει στην διάθεση της 15 ημέρες να καταθέσει ολοκληρωμένο φάκελο, με τηλεοπτικό συμβόλαιο, χορηγούς, αλλά και τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους εντός έδρας αγώνες. Τα χρήματα που απαιτούνται για να συμμετέχει η Εθνική σε αυτή την διοργάνωση είναι τα διπλάσια από αυτά που χρειάστηκαν για το Ευρωπαϊκό Λιγκ και υπολογίζονται περίπου στις 200.000 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα θα τοποθετηθεί στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, όπου πιθανότατα θα βρίσκονται επίσης οι Ιαπωνία, η Κίνα, η Τσεχία, το Μαυροβούνιο, η Τουρκία και η Ισπανία.

«Συστράτευση από όλους»

«Εκτιμήθηκε η προσπάθεια που έγινε από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Τώρα χρειάζεται συστράτευση από όλους σε οικονομικό, οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο. Η προσπάθεια για την ολοκλήρωση του φακέλου ξεκινάει από σήμερα. Είναι λίγες ημέρες που έχουμε, αλλά θα χτυπήσουμε όλες τις πόρτες και είμαστε αισιόδοξοι», σχολίασε στο sport-fm.gr ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x