Betmasters

Επιστρέφει με νίκη η Χαρτς

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr την επικράτηση της ομάδας του Εδιμβούργου απέναντι στη Σεντ Τζόνστον, στην πρεμιέρα των «καρδιών» στη νέα σκωτσέζικη Πρέμιερ.

Μετά το υποβιβασμό της στην Τσάμπιονσιπ, λόγω οικονομικών προβλημάτων και όχι αγωνιστικών, η Χαρτς γυρίζει στο μεγάλο Πρωτάθλημα της Σκωτίας σε μία σεζόν που η παρουσία στην εξάδα των πλέι οφ θα είναι μεγάλη επιτυχία. Ίδιος είναι ο στόχος και της Σεντ Τζόνστον, η οποία τερμάτισε τέταρτη στην περυσινή SPL. Για το κλαμπ του Εδιμβούργου ένα θέμα είναι η μετάβαση από τη δεύτερη κατηγορία, στην οποία διέπρεψε ως Πρωταθλήτρια, στην πρώτη.

Υπάρχει σαφής απόσταση ανάμεσα στις δύο πρώτες Λίγκες της χώρας, αυτό δεν αλλάζει, όμως, την πραγματικότητα πώς οι «καρδιές» γάζωσαν πέρυσι στην Τσάμπιονσιπ με 91 βαθμούς, +21 από τη δεύτερη Χιμπέρνιαν και +24 από την τρίτη Ρέιντζερς, 29 νίκες, 96 γκολ ενεργητικό και +70 διαφορά τερμάτων! Οπότε η περυσινή Χαρτς δεν υπήρξε ακριβώς μία τυπική ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Το «Τάινκαστλ» θα είναι το μεγάλο της όπλο κι εκεί θα παιχτεί η κατάταξη φέτος.

Αν πάρει τους βαθμούς που πρέπει εντός, θ΄ αποφύγει εύκολα τον υποβιβασμό και θα μπει στην εξάδα. Ο 35χρονος Ρόμπι Νέιλσον συνεχίζει στο τιμόνι της, γνωρίζοντας το βάρος της αποστολής του για ομαλή μετάβαση στη μεγάλη Λίγκα. Υπήρξε πρώην παίκτης των «maroons», ενώ η Χαρτς είναι και η πρώτη ομάδα που του εμπιστεύτηκε ρόλο τεχνικού ηγέτη και όχι βοηθού ή ποδοσφαιριστή-προπονητή. Στο παρθενικό επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, την Πέμπτη 30 Ιουλίου, οι γηπεδούχοι νίκησαν εντός έδρας την Άρμπροουθ με 4-2 – για το εγχώριο Λιγκ Καπ – πιο δύσκολα απ΄ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ.

«Καθάρισαν», ουσιαστικά, την πρόκριση στο 93΄ με αυτογκόλ, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σουηδό επιθετικό Όσμαν Σόου με δύο τέρματα σε ισάριθμα λεπτά (60΄-61΄). Πήρε χρόνο συμμετοχής στην αναμέτρηση ο πρώην παίκτης των Αστέρα Τρίπολης και Καλλονής, Χουάνμα, που αποτελεί ποιοτική ένεση στο δυναμικό των «καρδιών». Για τον Νέιλσον δεν υπολογίζονται οι Ελ Χασναουί (επιθετικός, 4 γκολ πέρυσι) και Παγιάρδο (βασικός μέσος, 23 συμμετοχές/1 γκολ πέρυσι).

Ο αριστερός μπακ από τη Νιγηρία, Οσανίουα, δεν είναι διαθέσιμος ακόμη μετά τη μεταγραφή του, επομένως θα πρέπει να πορευτεί η Χαρτς με σχεδόν όμοια ενδεκάδα όπως στον αγώνα Λιγκ Καπ, δίχως αυτό να είναι κακό. Η χρονιά, τώρα, για τη Σεντ Τζόνστον άρχισε νωρίς και μάλιστα άσχημα. Οι φιλοξενούμενοι αποκλείστηκαν στις αρχές του Ιουλίου από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με μία ήττα (1-0) εκτός και μία νίκη (2-1 εντός) από την αρμένικη Αλασκέρτ!

Ουσιαστικά στο εκτός έδρας γκολ ήρθε ο αποκλεισμός, όμως αυτό δεν είναι παράσημο για τους «άγιους», οι οποίοι πέταξαν στον κάλαθο των άχρηστων την περυσινή πορεία τους στην τετράδα της SPL. Ακολούθησαν κάποια φιλικά, στα οποία η άμυνα της ομάδας του Τόμι Ράιτ έδειχνε να βελτιώνεται. Για τα δεδομένα της Σκωτίας η Σεντ Τζόνστον είναι σοβαρός σύλλογος με πλάνο, καλά οικονομικά, ίδιο προπονητή από το 2013 και σίγουρα δύσκολος αντίπαλος για τον κάθε μεγάλο της χώρας, αν μπορεί (αυτή τη στιγμή) να θεωρηθεί τέτοια η Χαρτς.

Ο Ράιτ δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο επιθετικό ΜακΛιν (24 συμμετοχές/2 γκολ πέρυσι), ενώ απών για καιρό θα είναι ο αριστεροπόδαρος χαφ Κάντις (15 συμμετοχές στην περυσινή Πρέμιερσιπ). Οι γηπεδούχοι έχουν από πέρυσι την ψυχολογία του νικητή, ενώ ο αποκλεισμός από την Αλασκέρτ δείχνει πώς οι «άγιοι» θα χρειαστούν καιρό ακόμη για να εμφανιστούν ικανοί να πάρουν αποτελέσματα σε έδρες όπως το «Τάινκαστλ». Λογικά δίνεται φαβορί η Χαρτς, λόγω έδρας και winning spirit. Το ρόστερ της είναι ποιοτικότερο, ενώ και η πρόσφατη παράδοση στο Εδιμβούργο θετική. Ο «άσος» αποτελεί εναλλακτική επιλογή, με το αντίστοιχο σημείο από το 45λεπτο ν΄ ανεβάζει την απόδοση.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
218. ΧΑΡΤΣ – ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ: 1 (2,05)
218. ΧΑΡΤΣ – ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ: 1 Η – 1 Τ (3,55)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x