Stoiximan Super League

Επιστρέφει στις 16 ομάδες η Σούπερ Λίγκα

Την απόφαση να μειωθούν προσεχώς οι ομάδες του πρωταθλήματος άρχισε να δρομολογεί η Σούπερ Λίγκα. Η διοργανώτρια θα καταθέσει αίτημα στην ΕΠΟ, ώστε η σεζόν 2015/16 να ξεκινήσει με 16 αντιπάλους.

Την πρόθεσή της να επιστρέψει σε πρωτάθλημα 16 ομάδων επιβεβαίωσε η Σούπερ Λίγκα.

Στο συμβούλιο που έγινε την Τρίτη στα γραφεία της διοργανώτριας αποφασίστηκε ομόφωνα πρόταση στην ΕΠΟ, ώστε από τη μεθεπόμενη σεζόν να μειωθεί ξανά ο αριθμός των συλλόγων στην πρώτη κατηγορία.

Δεδομένου λοιπόν ότι η συγκεκριμένη πρόταση θεωρείται βέβαιο πως θα γίνει δεκτή από την ομοσπονδία, πρωτάθλημα με 18 ομάδες θα διεξαχθεί μονάχα φέτος και του χρόνου. Όσο για τον τρόπο που θα γίνει η επιστροφή στους 16 συλλόγους (δηλαδή πόσοι θ' ανέβουν και πόσοι θα πέσουν για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος αριθμός) σχετική εισήγηση θα γίνει προσεχώς από τη Λίγκα.

Κατά τ’ άλλα, η διοργανώτρια καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε το βαν της NOVA στη Λεωφόρο και ανακοίνωσε κινήσεις ώστε να ληφθούν σχετικά μέτρα από την κυβέρνηση.

Παρείχε διευκρινίσεις, δε, για το τι ισχύει με τα έργα στα γήπεδα ΠΑΣ, Βέροιας και Καλλονής και πώς αυτά θα επηρεάσουν το πρόγραμμα των αγώνων.


Αναλυτικά οι αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας

1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως προταθεί στην ΕΠΟ το πρωτάθλημα Super League αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 διεξαχθεί με 16 ομάδες.

2/ Το Δ.Σ. ενημερώθηκε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ριζικής ανακατασκευής του γηπέδου της Βέροιας, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, του αποστραγγιστικού συστήματος του αγωνιστικού χώρου, καθώς και του χλοοτάπητα.

Τα έργα (αποστραγγιστικό, χλοοτάπητας κ.α.) στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξέλιξη με τα έργα στη φυσική έδρα της Καλλονής στη Μυτιλήνη, θα αναζητηθεί εναλλακτική έδρα για τους αγώνες της ομάδας με τον Πανιώνιο και τη SKODA Ξάνθη.

3/ Το Δ.Σ. καταδίκασε ομόφωνα την επίθεση προς το ΟΒ VAN της NOVA. Επιπροσθέτως, η Super League θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη λήψη επαρκών μέτρων ασφαλείας των τηλεοπτικών συνεργείων.

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα επί της αρχής ο καταρτισμός του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνέχεια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της Super League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x