Τένις

Πρωταθλητής του Gerry Weber Open ο Μάϊερ (videos)

Ο Γερμανός Νο.192 του κόσμου Φλόριαν Μάϊερ, νίκησε το ταλέντο της νέας γενιάς και συμπατριώτη του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον τελικό του Gerry Weber Open στο Χάλε με 2-1 σετ (6-2, 5-7, 6-3).

Ο Φλόριαν Μάϊερ ταλαιπωρούνταν περισσότερο από ένα χρόνο με πρόβλημα τραυματισμού στον προσαγωγό και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα του, με τον πρώτο να ήταν το 2011 στο Βουκουρέστι.

Ο 32χρονος, έγινε ο πρώτος Γερμανός που κερδίζει στη χώρα του στο Χάλε, από το 2012, που είχε κερδίσει ο Τόμι Χάας.

Από τη θέση Νο.192 στον κόσμο, έγινε ο παίκτης που κερδίζει τουρνουά από τόσο χαμηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Το 2013, ο Νικολά Μαού είχε κερδίσει στο Ντεν Μπος, όντας Νο.240 στον κόσμο.

«Δεν ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να παίξω τένις πριν από τρεις μήνες, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος», είπε ο Μάϊερ, ο οποίος «επέστρεψε» στη δράση τον Απρίλιο στο Βουκουρέστι. «Είναι το καλύτερο συναίσθημα που είχα ποτέ σε ένα γήπεδο τένις», δήλωσε ο Μάϊερ.

inner

«Μπορώ να πω πως είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου, κερδίζοντας ένα 500αρι τουρνουά, εδώ στη Γερμανία στο γρασίδι», είπε ο Μάϊερ και συνέχισε: «Βλέπεις τη λίστα με τους πρωταθλητές εδώ στο παρελθόν και τώρα είναι και το όνομα μου σε αυτή, δεν μπορώ να το πιστέψω».

Η νίκη του στο γρασίδι, πριν το Γουίμπλετον τον φέρνει πίσω στο top 100 των παικτών, αφού σκαρφαλώνει στο No.80 του κόσμου.

inner

Ο 19χρονος Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος νίκησε τον 17φορές κάτοχο Grand Slam, Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά του τουρνουά, αναζητούσε τον πρώτο του τίτλο, στη δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό, μετά τον χαμένο τελικό στη Νις τον προηγούμενο μήνα από τον Τιμ.

Ο ταλαντούχος Ζβέρεφ «έδωσε» μάχη, ειδικά στο δεύτερο σετ του αγώνα, αφού είχε χάσει το πρώτο. Πήρε τους 10 πρώτους πόντους και έφτασε γρήγορα σε break στο δεύτερο σετ, όπου προηγήθηκε με 2-0 στα games.

Το Νο.38 στον κόσμο έσωσε δύο match points, πριν πάρει το δεύτερο σετ και φέρει το παιχνίδι σε ισορροπία (1-1 στα σετ).

«Ήταν μια θετική εβδομάδα. Έπαιξα πραγματικά καλό τένις σε όλα μου τα παιχνίδια. Κόντρα στο Ρότζερ, προφανώς ήταν ένα ωραίο στιγμιότυπο. Δυστυχώς, έπρεπε να τελειώσει έτσι, αλλά συνέβη. Αυτό είναι το τένις, δεν μπορείς να το αλλάξεις τώρα», είπε ο Ζβέρεφ.

inner

«Σέρβιρα χειρότερα από τις άλλες μέρες. Έκανα double faults σε κρίσιμα σημεία. Στο τρίτο σετ, όταν έκανε break, έχασα τέσσερα χτυπήματα. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Έπαιξα πολλές φορές άσχημα. Έπαιξε πολύ καλά. Στα κρίσιμα σημεία επίσης. Του άξιζε που νίκησε, ήταν καλύτερος παίκτης. Είναι τόσο απλό», δήλωσε ο νεαρός Γερμανός.

Ο Μάϊερ έσπασε το σερβίς του νεαρού και έφτασε στο 4-2 στα games και το σταθερό του παιχνίδι, του έδωσε τον τίτλο στο πέμπτο match point του, σε μία ώρα και 55 λεπτά αγώνα.

Ο Μάϊερ, ο οποίος νίκησε στα ημιτελικά τον φορμαρισμένο και πολλά υποσχόμενο No.7 του κόσμου Ντόμινικ Τιμ, ακολούθησε τους συμπατριώτες του Τόμι Χάας (2009, 2012), Φίλιπ Κολσράιμπερ (2011), Νταβίντ Πρινοσίλ (2000), Νίκολας Κίφερ (1999) και Μίχαελ Στίχ (1994), ως Γερμανός πρωταθλητής στο χορτάρινο τουρνουά του Χάλε.





Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x