Επικαιρότητα

Επιστροφή σε «ναρκοπέδιο» για τον Τσίπρα

Πώς σχεδιάζει αντεπίθεση το Μέγαρο Μαξίμου για οικονομία και άδειες

Στα ανοιχτά μέτωπα της εσωτερικής επικαιρότητας την ώρα που το πολιτικό θερμόμετρο αγγίζει το σημείο βρασμού επιστρέφει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την περιοδεία του στον ΟΗΕ και τη μίνι Σύνοδο Κορυφής στην Αυστρία.

Ο πρωθυπουργός ρίχνεται απευθείας στα... βαθιά, καθώς το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και η σπέκουλα που έχει πυροδοτήσει για τη δημοπρασία καθαυτή έχει πολώσει εκ νέου το πολιτικό κλίμα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μέχρι το βράδυ της Τρίτης η κυβέρνηση καλείται να περάσει από τη βάσανο των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, ενώ την Τετάρτη ξεκινά η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της Παιδείας, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου το καλεντάρι της εβδομάδας προοιωνίζει μετωπική σύγκρουση του Μαξίμου με την αντιπολίτευση με αιχμή του δόρατος το φλέγον θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Μετά από μία εβδομάδα που ξεκίνησε στη Μπρατισλάβα, συνεχίστηκε στη Νέα Υόρκη και ολοκληρώθηκε στη Βιέννη, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να δώσει εντός της Ολομέλειας της απαντήσεις για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, ενώ δεδομένο θεωρείται πως από βήματος της Βουλής θα προβεί και σε έναν απολογισμό των διεθνών επαφών που είχε για τα ζητήματα του χρέους και του προσφυγικού.

Σε αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει πως το μείγμα πολιτικής που ακολουθείται είναι ικανό να βγάλει τη χώρα από την κρίση, επααμβάνοντας πως πρέπει και οι δανειστές να τηρήσουν τα συμπεφωνηθέντα για το χρέος. «Η στιγμή είναι τώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τη βιωσιμότητά του εντός του 2016, στέλνοντας το μήνυμα από το βήμα του Concordia Summit, με συνεργάτες του να κάνουν λόγο για «ισχυρό σήμα από τις ΗΠΑ που τάχθηκαν υπέρ της άμεσης διευθέτησης του χρέους». Έτσι, με την ψήφιση των τελευταίων εκκρεμοτήτων στο Μαξίμου θέλουν να γυρίσουν σελίδα να να περάσουν στη δεύτερη αξιολόγηση με στόχο να έχει επιτευχθεί το κλείσιμό της μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που εντοπίζονται στη στάση κυρίως του ΔΝΤ για τα εργασιακά.

Παράλληλα, στην κυβέρνηση προσδοκούν η επιστροφή του πρωθυπουργού να συνοδευθεί και με μία αντεπίθεση του Μαξίμου, μέσα από την αποδόμηση των επιχειρημάτων που όπως τονίζουν, «υιοθετούν από κοινού καναλάρχες και Νέα Δημοκρατία». Στη φαρέτρα του Μαξίμου βρίσκονται τα ακάλυπτα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ύψους 13 εκατ. ευρώ τα οποία αποκαλύφθηκαν από την τράπεζα Αττικής, θέμα το οποίο αναμένεται να αποτελέσει και ισχυρό μοχλό πίεσης στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται ενόψει και της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, εφόσον ο πρωθυπουργός προκληθεί σχεδιάζει να απαντήσει εκτενώς, τόσο για τα θέματα της προ ημερησίας, όσο και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, επιχειρώντας να αποδείξει τις σκοπιμότητες της πολιτικής που χαράσσει η ΝΔ την ώρα που οι ίδιοι οι καναλάρχες πληρώνουν τον καταγγελλόμενο από το Μοσχάτο ως «άκυρο διαγωνισμό». Εξάλλου στο Μαξίμου τονίζουν πως το προσεχές διάστημα οι επιθέσεις με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα θα ενταθούν με στόχο να καλλιεργηθεί κλίμα εκλογολογίας, το οποίο μαζί με το προσφυγικό στη ΝΔ προσδοκούν να υπερκαλύψει τις κυβερνητικές προσπάθειες για το χρέος και την εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x